"Fudbaleri Vojvodine"
"Fudbaleri Vojvodine"

KRAJ: AZ Alkmar - Vojvodina 0:0! Kordić dvaput spasao Novosađane

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.08.16. | 21:10

Pratite na portalu MOZZART Sport tekstualni prenost revanša baraža za plasman u grušnu fazu Lige Evrope

Izabrane vesti

UTAKMICA JE ZAVRŠENA - bez golova na oproštaju Vojvodine od Lige Evrope!

85. minut: Svi kao da čekaju da se meč završi. Navijači polako napuštaju stadion...

77. minut. Umesto Malbašića na terenu je Miloš Trifunović. Nema prilika...

75. minut: Sve je manje vremena. Jasno je odavno da je u ovom dvomeču sve rešeno. Opao je i tempo igre.

71. minut: Lalatović menja. Umesto Maksimovića na terenu je Vukasović.

70. minut: Druga izmena AZ Alkmara. izašao je Frajdej, ušao Veghorst.

68. minut: Žuti karton za Vujtensa.

65. minut: Izmena kod AZ-a. Umesto Garsije na terenu je Dos Santos.

63. minut: Umesto Ašćerića u igri je Siniša Babić.

62. minut: Pritiska sve jače AZ. Neverovatno šta je promašio Frajdej. Posle centaršuta Garsije ostao je sam na pet metara i promašio gol...

59. minut: Još jedna prilika za AZ. Henriksen je odigrao za Johansona, ovaj imao zicer, ali se - kao i u prvom delu - istakao golman Kordić.

51. minut: Dejan Meleg u punom sjaju. Kapiten Vojvodine je prošao dvojicu čuvara, odapeo sa 16 metara, međutim, bio je za koji centimetar neprecizan.

50. minut. Žuti karton za Mićića.

47. minut: Jedan od najboljih igrača AZ-a, Henriksen, bukvalno se prošetao kroz odbranu Novosađanja, ali je na kraju šutirao traljavo.

Bez izmena, zasad...

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Krajnje neinteresantnih 45 minuta je iza nas. Od Vojvodine smo videli malo toga, AZ za nijansu opasniji, međutim, Novosađani su imali golmana Kordića koji je u 26. minutu ukrotio udarac Frajdeja. Posle oprvog dela šanse gostiju da se plasiraju ui Ligu Evrope su na nivou statističke greške.

44. minut: Vlar glavom. Opet je neprecizan.

40. minut: Meleg u šansi. Ništa... Dosadan fudbal...

36. minut: Poput Puškarića, na udarac sa distance odvažio se i kapiten AZ-a, Vlar. Bio je bliži. Nedovoljno da savlada Kordića.

35. minut: Ambiciozan pokušaj Puškarića. Šut sa 25 metara. Izuzetno neprecizno.

33. minut: Opet je oboren tempo meča. AZ za nijansu bolji.

26. minut: Opasno je! Frajej je imao zicer. Sam se za njega izborio, jer je prevario dvojicu čuvara, dobro šutirao u bliži ugao, ali je Marko Kordić odlično intervenisao. Ostaje 0:0.

25. minut: Možda su prekidi šansa Novosađana? Cnetrirao je Dejan Meleg, ali je lopta prošla kroz peterac, niko je nije zakačio...

22. minut: Garsija je sam sebi stvorio prostor, opalio sa 20 metara. ali je to bilo dosta neprecizno.

18. minut: Prva ozbiljna situacija pred golom AZ-a. Nikola Ašćerić je izbio sam pred golmana Roketa, ali je sviran ofsajd. Šteta...

13. minut: Nešto mirniji tempo u ovim trenucima...

6. minut: Biće teško Voši da izdrži nalete domaćina. Frajdej iz peterca tuče glavom pored stative.

5. minut: Opasan napad AZ-a. Frajdej je probio po desnoj strani, ali je Antić u poslednji čas otklonio opasnost pred Jahanbabakšom.

4. minut: Vojvodina je bolje počela, Filip Malbašić je dvaput probao da ubaci loptu s desnog boka. Holnađani su dobro postavljeni.

POČELA JE UTAKMICA U ALKMARU!

-------------------------------------------------------

AZ ALKMAR – VOJVODINA 0:0, prvi meč 0:3

Stadion: AFAS
Kapacitet: 17.082
Sudija: Tobias Štiler (Nemačka)

AZ ALKMAR: Roket – Johanson, Van Ejden, Vlar, Haps – Lukasen, Henriksen, Vujtens, Jahanbakš, Frajdej, Garsija (od 65. Dos Santos).

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Planić, Puškarić, Antić - Maksimović, Mićić - Malbašić, Paloćević, Malbašić - Ašćerić (od 60. Babić).

19.45 - Na tribinama svega nekoliko hiljada ljudi. Ali verovatno će se popuniti pre početka meča. Tu je i oko 60-ak navijača iz Novog Sada. 

19.30 - Inače, kraj terena, savršenog naravno, kamere Foks televizije zagrevaju atmosferu. Stručni konsultat je čuveni Ronald de Bur. Cenimo da ga ne treba posebno predstavljati.

Malo šansi za prolaz, ali... Objektivno, nema čemu dobrom da se nada Vojvodina u Holandiji, prvi meč od AZ-a izgubila je na svom terenu 0:3, plasman u grušnu fazu Lige Evrope deluje kao naučna fantastika, međutim, pred Novosađanima je meč u kome imaju - ako ništa drugo - šansu da se još jednom isprse i pokažu kako igre i rezultati ovog leta nisu plod slučajnosti, već kvalitetnog, dobro selektiranog i vođenog tima.

Kvote Kladionice MOZZART--->>> 1 (1,42),  X (4,30), 2 (7,00)

Poznati su i zvanični sastavi...

Trener novosadskog kluba Nenad Lalatović posegao je za dve izmene u odnosu na susret na Karađorđu pre sedam dana. Umesto Siniše Babića na mestu desnog beka igraće Nemanja Miletić, dok je mesto u špicu, umesto povređenog Nikole Trujića, koji nije ni doputovao u Alkmar, zauzeo Nikola Ašćerić.

Šef struke AZ-a Jon van der Brom izveo je istih 11 kao i u prvom meču.

Na klupi Vojvodine: Perić, Lakićević, Babić, Zličić, Trifunović, Vukasović, Jovančić. Rezerve Alkmara su: Kutinjo, Van Overem, Veghorst, Dabni Souza, Ovejan, Levis, Til.

Pre početka susreta pročitajte najavu meča iz ugla našeg novinara Dejana Stankovića, koji je na licu mesta i večeras će vas izveštavati o igri Vojvodine u Alkmaru.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaprenos uživoNikola AšćerićHolandijaEredivizijaAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara