(©Reuters)
(©Reuters)

Kraj kao kod Hičkoka! Leva i Portugalci režirali spektakularan preokret, Kanselo pogodio u maniru klasnog napadača

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 20:33

Barselona gubila 2:0 od Selte na Monžuiku, osam minuta bilo joj je potrebno da okrene...

Kada je pre deset godina Crvena zvezda prekinula dominaciju Partizana, među najvažnijim pobedama bila je ona protiv Vojvodine. Dragan Mrđa je u nadoknadi pogodio za pobedu, a Slaviša Stojanović kasnije izustio: „Završnica kao da je delo Hičkokove režije“. Kraj kao kod Hičkoka večeras je viđen na Monžuiku. Barselona je bila na kolenima, skoro da nije davala znake života posle promašaja Ferana Toresa. Portulci su saigračima podelili boce sa kiseonikom i sa Roberton Levandovskim režirali spektakularan preokret – 3:2 (0:1).

Selta je imala pobedu u džepu, samo je trebalo da privede utakmicu kraju. Dva gola prednosti, činilo se da je Ćavi upao u zamku Rafaela Beniteza, ali se razgoropadio Robert Levandovski. Dodavanja Žoaa Feliksa i njegovog imenjaka Kansela pretočio je u pogotke, dao impuls čitavom timu, da bi portugalski bek pre ulazak u nadoknadu pogodio u maniru klasnog napadača i bacio ekipu iz Viga u stanje agonije.

Izabrane vesti

Dobar deo municije je potrošila na Betis i Ligu šampiona, bacila je dve „petarde“ pod noge rivali, ali nešto je sačuvala i za tim iz Galicije. Nije sve potrošila. Verovao je Ćavi i kada je šampion gubio, trčao duž aut-linije i hrabrio ekipu. Nije se uzalud nadao, a nije mu ni pokvaren dan nakon potpisa ugovora do 2025. godine.

Neustrašivo je delovala Selta, ali kada su naišle prve turbulencije – igra se raspala u paramparčad. Ni dva gola prednosti, koje su joj doneli Jorgen Larsen i Anastasios Duvikas, nisu bili dovoljni četi Rafaela Beniteza. Počela je da paniči posle hitaca Roberta Levandovskog. Poljska gol-mašina se izjednačila sa Džudom Belingemom po broju golova u primeri ove sezone, pet puta je matirao protivničke čuvare mreže i bio je to signal Blaugrani da krene na sve ili ništa.

U strahu se velike oči, Selta nije znala gde bije, odakle preti najveća opasnost. A, bilo je očigledno. Portugalci su u poslednji čas ovoga leta stigli u Barselonu, odigrali fantastično u minulom periodu i bili zaslužni za večerašnje pogotke Roberta Levandovskog. Svaki je namestio jedan. Igrači Selte su ispustili iz vida Žoaa Kansela, ušunjao se iza leđa odbrane i izvrsnu asistenciju Gavija pretočio u – gol. I pobedu. Sjajnu akciju pogledajte OVDE.

Osam minuta magije, osam minuta uraganskih naleta. Selta nije izdržala.

Sve miriše na to da će Robert Levandovski imati još jednu sezonu sa visokim brojkama. Već je na pet golova i tri asistencije u Primeri (prvi pogodak protiv Selte pogledajte OVDE, a drugi OVDE), u Ligi šampiona je takođe uklesao svoje ime u pobedi nad Antverpenom upisavši jedno ključno dodavanje i gol. Ponovo će biti najveća snaga katalonskog kluba...

Barselona je makar na jedan dan preuzela vrh, možda će tu i ostati. Izjednačena je sa Đironom (ima bolju gol-razliku isti broj utakmica) i ima bod više od Real Madrida, a sutra se igra Madrilenjo. I Atletiko je domaćin, paklen je posao pred Blankosima.

PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Alaves - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 18, Sanset 76/

Subota

Đirona – Majorka 5:3 (4:1)

/David Lopes 26, Dovbik 33 pen, Martin 37, Erera 45, Savio 57 – Murići 4 pen, Prats 89, 90+5/

Osasuna - Sevilja 0:0

Barselona - Selta 3:2 (0:1)

/Levandovski 81, 86, Kanselo 89 - Larsen 19, Duvikas 76/

21.00: (2,90) Almerija (3,35) Valensija (2,45)

Nedelja

14.00: (1,62) Sosijedad (3,60) Hetafe (7,50)

16.15: (2,60) Rajo Valjekano (3,50) Viljereal (2,85)

18.30: (2,05) Las Palmas (3,50) Granada (4,00)

18.30: (1,90) Betis (3,45) Kadiz (4,20)

21.00: (2,85) Atletiko Madrid (3,35) Real Madrid (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSeltaBarselonaĆaviRafa BenitezRobert LevandovskiŽoao FeliksŽoao KanseloGaviFeran Tores

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara