©Reuters
©Reuters

Kraj sage, Krunić proširuje balkansku koloniju u Feneru

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 02:28

Iz Milana potvrdili da su pregovori u završnoj fazi

Priča o prodaji Radeta Krunića najzad se bliži epilogu. Nedeljama unazad vezni fudbaler Rosonera bio je tema na fudbalskoj pijaci, a sve je počelo interesovanjem Fenerbahčea. Turski gigant zagrizao je u nameri da dovede nekadašnjeg fudbalera Borca iz Čačka i Donjeg Srema, ali su pregovori potrajali duže nego što je bilo očekivano. Ipak, posle nekoliko nedelja i mnogo istanjenih živaca Milan i Fenerbahče su postigli dogovor te je praktično prelazak veziste pred ozvaničenjem.

Kako navode mediji iz Italije, klub iz Istanbula povećao je ponudu i tako prevazišao poslednju prepreku u realizaciji Krunićevog prelaska, te će gigant sa San Sira za slobodu reprezentaivca Bosne i Hercegovine inkasirati 5.000.000 evra uz bonuse, dok će se istovremeno proširiti balkanska kolonija vicešampiona Turske koju već čine Dušan Tadić, Edin Džeko, Dominik Livaković i Miha Zajc.

Izabrane vesti

Podsetimo, Fenerbahče je ponudio 3.000.000 evra za veznog fudbalera što nije zadovoljilo apitete Milana. Skromna ponuda iz perspektive osonera bila je povod da vezista bude ponuđen dugim klubovima, pa se Krunić dovodio u vezu sa Laciom, Zenitom, Lionom i moskovskim Spartakom, dok se govorilo i o interesovanju Al Šababa iz Saudijske Arabije.

Ipak, posle negativnog odgovora iz Italije, čelnici Fenerbahčea su pokazali da zaista žele u svojim redovima igrača rođenog u Foči 1993. godine i ispunili finansijske zahteve Milana.

Informaciju dobro obaveštenih sportskih novinara potvrdio je i izvršni direktor Milana Đorđo Furlani.

"Sve bi trebalo da bude završeno uskoro. Želim Radetu sve najbolje u Fenerbahčeu", rekao je čelnik Rosonera, a da je bolje za Krunića da što pre stavi tačku na ovu priču i pređe u novu sredinu istakao je i Stefano Pioli pred novinarima posle utakmice Kupa Italije u kojoj je njegov tim poražen od Atalante.

Krunićev transfer dopuniće klupsku kasu posle angažmana Filipa Teraćana za 4.500.000 evra iz Verone, međutim neće predstavljati povod da klub sa San Sira krene u potragu za centralnim veznim jer će za minute na sredini konkurisati Jasin Adli, Tidžani Rejnders, Ruben Loftus Čik, Junus Musa, dok su van rotacije trenutno Ismael Benaser, koji je otputovao na Kup afričkih nacija, i povređeni Tomazo Pobega.

Podsetimo, Krunić je u Milan došao na mala vrata, kao prvo pojačanje u direktorskom mandatu Paola Maldinija i Zvonimira Bobana, a za tri i po godine je stekao reputaciju pouzdanog vojnika kluba. Po prelasku u prestonicu Turske vezistu će sa novim saigračima čekati neizvesna šampionska trka sa Galatasarajem koji ima tri boda manje od lidera, ali i utakmicu manje.


tagovi

Rade Krunićac milanMilanFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara