(Reuters)
(Reuters)

Pioli se kockao, Jović počeo, Milan ispao iz Kupa Italije

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 23:04

Ten Kopmejners pokorio San Siro

Kup Italije je bio najbolja i verovatno jedina špansa Milana za trofej ove sezone ali od večeras ne postoji.

Rosoneri su eliminisani u četvrtfinalu od Atalante predvođene sjajnim Tenom Kopmejnersom koji je u preokretu na San Siru sa dva gola režirao trijumf komšija iz Lombardije - 2:1.

Izabrane vesti

Stefano Pioli se kockao sa sastavom, počeli su mu Gabija, Himenez, Jović, na štoperu je krenuo Teo Ernandez a na klupi ostali veterani Kjer i Žiru.

Početak meč je bio prilično stegnut i tvrd na obe strane terena jer niko nije mnogo rizikovao. Milan je bio nešto aktivniji ali bez velikih prilika, Luka Jović skoro da nije dobio upotrebljivu loptu a onda je usledio buran finiš poluvremenu. Prvo su se Gabija i De Ron sudarili zbog čega su obojica morali napolje, a onda je isključen i Gasperini jer je tražio penal.

Milan je poveo u 45. minutu kada su Leao i Teo u svom stilu probili po levom boku, odigrali dupli pas a Portugalac je odličnim udarcem završio dodavanje Francuza. Međutim, Milanovo vođstvo je potrajalo samo 100 sekundi jer je Holm probio po tom Milanovom levom boku i sjajnom povratnom loptom našao Kopmejnersa koji je precizno gađao.

Holanđanin igra sjajnu sezonu i samo je Džud Belingem od vezista iz „liga petice“ efikasniji od njega. Već na početku drugog poluvremena je imao novu šansu ali mu je Menjan odbranio. Međutim, ni francuski golman nije ništa mogao nakon sat vremena igre kada je Mirančuk iznudio penal mladog Himeneza, a Kopmejners bio neumoljiv sa bele tačke.

Tek tada se Pioli setio izmena, uveo mladog Simića i novajliju Teraćana, potom i iskusnije Žirua i Adlija ali nije pomoglo. Čak je Atalanta imala bolje prilike. Sve što je Milan uspeo je bila šansa Muse u finišu koju je uspeo da ukroti golman Karneseki.

Atalanta ide u polufinale gde je čeka Fiorentina, a Milan čeka trofej kupa duže od 20 godina.

KUP ITALIJE, ČETVRTFINALE

Utorak

Fjorentina - Bolonja 0:0, penalima 5:4

Sreda

Lacio - Roma 1:0 (0:0)

/Zakanji 51pen/

Milan - Atalanta 1:2 (1:1)

/Leao 45 - Kopmejners 45+2, 59 penal/

Četvrtak

21.00: Juventus - Frozinone

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Ten KopmejnersLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara