Ernan Krespo (©AFP)
Ernan Krespo (©AFP)

Krespo u problemu, krah Gremija, Flamengo siguran i bez reprezentativaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.06.21. | 01:42

U derbiju trećeg kola brazilske Serije A Atletiko Mineiro u Belo Orizonteu pobedio Sao Paulo sa 1:0. Šampion na Marakani siguran protiv Amerike sa 2:0. Gremio u Porto Alegreu poražen od Atletiko Paranaensea – 0:1

Legendarni Ernan Krespo stigao je početkom godine na Morumbi posle titule sa malenom Defensom i Hustisijom iz Buenos Ajresa u Kopa Sudamerikani. Početak je bio kao iz snova za argentinskog stručnjaka na klupi Sao Paula. Trikolori su osvojili šampionat Paulista, bili su jedni od glavnih favorita u Brazileirau, ali na startu najjačeg šampionata zemlje fudbala očajna igra Sao Paula.

Posle tri kola samo bod na kontu, bez postignutog gola. U derbiju trećeg kola, silno pojačani Atletiko Mineiro na svom stadionu u Belo Orizonteu je pobedio nekadašanjeg šampiona Južne Amerike sa 1:0. Ovog puta gol nije postigao Hulk, zimsko pojačanje iz kineskog Šangaja koji je odličan na startu sezone u novom klubu. Jedini pogodak na meču delo je veziste Žejra na asistenciju Hjorana u 17. minutu utakmice.

Izabrane vesti

Hulk je odlično zapoečeo akciju svog tima, uposlio po desnoj strani Hjorana koji je kao na tacni uposlio vezistu Žejra kome nije bilo teško da sa nekoliko metara ubaci loptu u nebranjenu mrežu gostiju iz Sao Paula.

Ponedeljak, 23.00: (1,75) Argentina (3,50) Čile (5,10)

Osim poraza, drugog u nizu, Krespa treba da zabrine da ekipa nije postigla ni gol za 270 minuta, a u Belo Orizintee nijednom nije uspela da ugrozi gol domaćina. Prošle sezone je Lusijano bio najbolji strelac lige sa 18 golova, koliko je postigao i Klaudinjo iz Bragantina, ali napadač ove sezone posti. Alarm je upaljen na Morumbiju.

Još jedan brazilski velikan nikako da se stabilizuje. U pitanju je Gremio. Posle osvojenog šampionata Gauča posle trijumfa u finalu protiv gradskog rivala Internasionala, velikan iz Porto Alegrao bez bodova je posle dva meča Serije A, a ovog proleća ostao je i bez plasman u Kopa Libertadores. Na startu prvenstva poražen je u Fortalezi od Seare (2:3), a bodove sa Gremio arene odneo je Atletiko Paranaense. JedIni gola na meču postigao je Babi Mateus u 44. minutu.

Utorak, 02.00: (1,47) Paragvaj (4,10) Bolivija (7,75)

Šampion Flamengo ostario je i drugu pobedu u prvenstvu na Marakani. Posle Palmeirasa na premijeri (1:0), u Riju je pao i novi član elite, Amerika Mineiro iz Belo Orizontea. Iako trener najpopularnijeg kluba u Brazilu Rožerio Seni nije mogao da računa na nekoliko reprezentativaca, Brazila – Gabigola i Evertona Riberira i Urugvajca Araskaetu, crveno-crni nisu imali problema da upišu nova tri boda na svom terenu. Mrežu gostiju načeo je Bruno Enrike posle odličnog duplog pasa sa Vutinjom u 24. minutu. U nastavku Vitinjo je opet bio paker, a siguran egzekutor je bio Muniz Rodrigo za konačnih i lakih 2:0 za šampiona Brazila koji je istakao kandidatutu za novu krunu, treću u nizu.

BRAZIL 1 - 3. KOLO

Subota

Palmeiras - Korintijans 1:1 (1:0)

/Veiga 3 - Gabrijel 55/

Santos - Žuventud 0:0

Nedelja

Atletiko Mineiro - Sao Paulo 1:0 (1:0)

/Žejr 17/

Flamengo - Amerika Mineiro 2:0 (1:0)

/Enrike 24, Muniz Rodrigo 67/

Gremio - Atletiko PR 0:1 (0:1)

/Mateus 44/

Ponedeljak

Baija - Internasional u toku

Bragantino - Fluminense u toku

Šapekoense - Seara u toku

Fortaleza - Sport Resife u toku

Odloženo

Kujaba – Atletiko GO



tagovi

BrazilBrazil 1Brazilska Serija AGremioErnan KrespoFlamengoAtletiko MineiroSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara