Gabrijel Barbosa Gabigol je postigao treći gol za Brazil (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol je postigao treći gol za Brazil (©Reuters)

Počela je Kopa Amerika: Selesao lako slomio otpor desetkovane Venecuele (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.06.21. | 00:53

Brazil pobedio u Braziliji sa 3:0 golovima Markinjosa, Nejmara i Gabrijela Barbose Gabigola. Selektor Tite igrao s trojicom napadača

Selesao krenuo po jubilarnu 10. titulu šampiona Zelenog kontinenta. Počela je Kopa Amerika, a na startu očekivana pobeda branioca titule Brazila. U Braziliji na stadionu Mane Garinča, Nejmar i drugovi lako su slavili protiv desetkovane Venecuele sa 3:0 (1:0). Nije najbolji tim Južne Amerike pre dve godine briljirao, igrao je koliko mu treba. Bodovi na premijeri se pišu, rezerva je ostala velika, tek u nastavku takmičenja treba očekivati šampiona u petoj brzini.

Pokosio je virus korona selekciju Venecuele, čak 13 članova državnog tima dobilo je pozitivne testove i moralo je u izolaciju. Od toga pet igrača, između ostalih i kapiten Tomas Rinkon. Fudbaski savez Venecuele pozvao je fudbalere iz domaćeg šampionata da ulete kao zamene. I da su igrali u najjačoj postavi teško da bi Venecuelanci uspeli da se odupru prvom favoritu za krunu.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 23.00: (1,75) Argentina (3,50) Čile (5,10)

Selektor domaćina 47. izdanja Kopa Amerike Tite odučio se za ofanzivnu psostavu sa trojicom napadača. Nejmar i Gabrijel Žezus pretili su po krilu, dok je najistureniji napadač bio Rišarlison koji je dobio prednost u odnosu na napadača Flamenga Gabrijala Barbosu Gabigola. Na klupi je čitavu utakmicu presedeo as Liverpula Roberto Firmino. Imao je Brazil inicijativu tokom većeg dela meča, stvarao šanse. Gosti su samo jednom ugrozili gol čuvara mreže Liverpula Alisona Bekera.

Mreža Venecuele otključana je u 24. minutu. Posle kornera, Rišarlison je glavom zahvatio lotpu, a na nekoliko metara od gola prihvatio ju je Markinjos. Fudbaler Pari Sen Žermena se dobro snašao, ćušnuo loptu i prevario golmana Hoela Gratorola.

Utorak, 02.00: (1,47) Paragvaj (4,10) Bolivija (7,75)

Odluka o pobedniku rešena je u 64. mintuu. Urugvajski sudija Esteban Ostojić dosudio je penal za domaćina posle starta Joana Kumana nad Danilom. Konsultovan je i VAR. Odluka o najstržoj kazni je ostala na snazi, a Nejmar je uzeo veliki zalet, onda je plesao, zastajao, ali uspeo da prevari golmana Venecuele. U finišu meča konačan rezultat delo je Gabigola. Povratnik u nacionalni tim, zamenio je 20 minuta pre kraja Rišarlisona, je dobio upotrebljivu loptu od Nejmara i uspeo grudima da sa par metara zatrese mrežu gostiju, za očekivanu, laganu pobedu na startu takmičenja.

Bila je ovo 23. pobeda Brazila na 27 utakmica protiv Venecuela koja je samo jednom osetila slast pobede protiv Selesaa.

Podsetimo, četiri najbolje ekipe iz obe grupe plasiraće se u četvrtfinala Kopa Amerike. Brazil je preuzeo organizaciju šampionata Južne Amerike posle odustajanja Kolumbije i Argentine. Zemlja fudbala je devet puta bila najbolja na kontinentu, a brani titulu od pre dve godine kada je u finalu pao Peru sa 3:1.

KOPA AMERIKA (BRAZIL) – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (1,75) Argentina (3,50) Čile (5,10)

Utorak

02.00: (1,47) Paragvaj (4,10) Bolivija (7,75)

GRUPA B

Nedelja

Brazil - Venecuela 3:0 (1:0)

/Markinjos 23, Nejamr 64pen, Gabigol 89/

Ponedeljak

02.00: (1,95) Kolumbija (3,40) Ekvador (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa Amerika 2021Kopa AmerikaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija VenecueleNejmarMarkinjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara