Fudbaleri Krila Sovjetova (©AFP)
Fudbaleri Krila Sovjetova (©AFP)

Krila se pojačala, Torpedo "neće" u elitu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.08.20. | 10:36

Ekipa iz Samare sa devetoricom novajlija, od toga osmoricom iz Čertanova, želi povratak u elitu. Moskovljanima, koje s klupe predvodi Sergej Ignaševič, ove sezone nije cilj viši rang

Krenula je i ruska druga liga sa čak 22 kluba. U subotu je odigrano devet utakmica, a preostale dva duela premijermog kola igraju se danas. Krila Sovjetov su pre dve nedelje ispala iz elite, ali je cilj - eksresan povratak u Superligu Rusije.

Pre nekoliko dana imenovan je novi trener, iskusni Oleg Osinjkin. Dovedena su pojačanje iz Čertanova, ekipe iz Moskve koja je prošle sezone bila treća, sa istim brojem bodova, ali slabijom gol-razlikom od Himkija, novog člana Premijer lige. Put Samare krenuli su čak osmorica igrača Čertanova za koje je plaćena obeštećenja od 250.000 do najviše 900.000 evra koliko je izdvojeno za Vladislava Sarvelija. Novi igrači Krila postali su i Maksim Vitjugov, Danil Prutsev, Juri Gorškov, Aleksandr Soldatenkov, Roman Ezov, Ivan Lomaev i Dmitri Čipčenko. Takođe, iz Torpeda je stigao Sergej Bozin.

Izabrane vesti

Samaru je napustilo nekoliko iskusnih fudbalera, između ostalih i nekadašnji vezista Crvene zvezde Srđan Mijailović. On je zasad bez kluba. Početkom jula u Spartak je prešao napadač Aleksandar Soboljev za čak 4.500.000 evra, dok je Vitalij Listov pre nekoliko dana za 600.000 evra pojačao moskovsku Lokomotivu Marka Nikolića. Krila imaju i dalje u svojim redovima odličnog napadača Antona Zinkovskog za koga je pitanje vremena kada će da pojača neki tim iz Premijer lige. On je procenjen na 2.500.000 evra (Transfermarkt).

Ove novajlije garantuje da bi ekipa iz Samare trebalo da vodi glavnu reč ove sezone u drugoligaškoj konkurenciji. Na premijeri Krila Sovjetov na svom terenu danas (17.00) dočekuju Baltiku, ekipu koja bi mogla da se umeša u gornji deo tabele. Tim iz Kalinjingrada sa klupe predvodi mladi stručnjak Jevgeni Kalešin. U ekipi su dvojica Brazilaca, Nailson i Alef, a za Baltiku igra i nekadašnji crnogorski reprezentativac Mladen Kašćelan. On je u Srbiji igrao za OFK Beograd i Voždovac. Ova dva tima su odigrala sedam utakmica dosad i na samo jednoj je došlo 3+.

U prvom meču nedeljnog programa (15.30) Šinjik u Jaroslavlju dočekuje Torpedo. Ekipi iz Moskve prošle sezone je bod falio za elitu. Mnogi Torpedo i ove sezone vide kao jednog od kandidata za elitu, ali ne misli tako bogati milijarder Roman Avdeev koji je kupio klub pre tri godine. Njegovo bogatstvo je procenjeno na 1.500.000.000 dolara. 

Bogati vlasnik je rekao da je trenutno prioritet izgradnja stadiona, da će budžet da bude manji ove sezone i da je cilj opstanak. Trener Torpeda je legendarni ruski fudbaler, legenda CSKA Sergej Ignaševič koji se povukao sa terena 2018. godine posle 14 sezona u dresu Armejaca. 

Utakmica u Jaroslavlju biće bez prisustva gledalaca usled pandemije virusa korona. Čak ni novinarima nije dozvoljeno da prate ovaj duel zbog predostrožnosti. Zanimljivo, poslednjh sedam utakmica ova dva tima uvek su domaćini izašli kao pobednici. Prošle sezone samo su jednom sastali u Moskvi, Torpedo je pobedio sa 2:0. Na klupi Šinjika već osam godina je iskusni Aleksandar Pobegalov. U timu je samo jedan stranac, Gruzin Nikita Matskarašvili.

RUSIJA 2 – 1. KOLO

Subota

Nižnji Novgorod - Tomsk 1:0 (1:0)

Čertanovo M. - Spartak Moskva 2 1:2 (0:0)

Omsk - Jenisej 1:2 (1:1)

Dinamo Brijansk - Orenburg 0:1 (0:0)

Tekstilshrik - Veles Moskva 0:0

Fakel Voronež - Akron Toljati 1:0 (0:0)

Neftekhimik - Čajka 1:1 (0:0)

Volgar Astrahan - Krasnodar 2 3:0 (1:0)

Alanija Vladikavkaz - SKA Habarovsk 2:4 (1:3)

Nedelja

15.30: (3,20) Šinjik (3,10) Torpedo Moskva (2,25)

17.00: (2,05) Krila Sovjetov (3,10) Baltika (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RusijaRusija 2Torpedo MoskvaKrila SovjetovŠinjik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara