Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Kristijan promašio pobedu na Lalatovićevom debiju, Knežević sačuvao bod

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.03.23. | 19:58

Bez mnogo uzbuđenja u duelu Spartaka i Mladosti - 0:0

Borbenu, ali ne mnogo sadržajnu predstavu priredili su fudbaleri Spartaka i Mladosti u vojvođanskom duelu na kraju subotnjeg programa 26. kola Mozzart Bet Superlige. Nije bilo pobednika, niti golova u meču koji će ostati upisan kao debitantski za Nenada Lalatovića na klupi devetog superligaša u njegovoj trenerskoj karijeri.

Mogao je ishod da bude mnogo povoljniji po doskorašnjeg trenera Radničkog iz Niša i Novosađane, ali je Brazilac Kristijan u dva navrata tokom prvog poluvremena propustio dve dobre šanse pred golom Subotičana, koji su ostali neporaženi četvrtu utakmicu zaredom, ali i na samo jednoj pobedi u 2023. godini. Isto toliko ima i Mladost, onih 4:0 protiv Partizana u Beogradu, a ovo je Novosađanima bio drugi vezani remi, posle identičnih 0:0 sa Radničkim iz Niša.

Izabrane vesti

Moglo je da bude i negativno po Lalatovića i njegov tim da je Vojo Ubiparip u 83. minutu, samo koji trenutak nakon ulaska u igru, kaznio loše postavljenu ofsajd zamku. Na vreme je, ipak, istrčao Marko Knežević, skratio ugao iskusnom napadaču i sačuvao mrežu. Kao i u poslednjim trenucima meča na šut Nikole Srećkovića iz slobodnjaka.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu. Uspeli su Subotičani da nametnu ritam i dominirali u prvih 20 minuta, najviše zahvaljujući prodorima i centaršutevima kapitena Srećkovića, koji je i sam zapretio lukavim udarcem sa dvadesetak metara u bliži ugao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Sjajan pred golom Mladosti u tim trenucima bio je Nikola Vujadinović, nekoliko puta odličnim skokom otklonivši opasnost po golmana Dubljanića. Iskusni štoper, uprkos tome što mu je 36. godina, demonstrirao je i brzinu kada je uspeo da stigne Miloša Roševića i pravovremenim uklizvanjem spreči protivničkog igrača da uđe u gol-šansu.

Iako je Spartak imao inicijativu i delovao kao tim koji se više trudi da dođe do pogotka, gosti su u dva navrata mogli do vođstva. Oba puta preko Brazilca Kristijana. Prvo u 13. minutu, kada sam pred golmanom Dubljanićem nije uspeo da zahvati loptu glavom, a onda i u 33, kada je na centaršut Babića pored Šimure bio spretniji u skoku od Dunđerskog, ali ne i dovoljno precizan.

Drugi deo utakmice počeo je pritiskom novosadskog superligaša, ali je opasnost pred golom Spartaka u 47. minutu na kraju završena nepreciznim udarcem Arsića. Potom je usledio period igre bez ikakvih uzbuđenja, do nekih pola sata pre kraja, kada je pred golom Spartaka zapretio mladi Babić, a na drugoj strani uzvratio Stanić. Ipak, u oba slučaja golmani nisu morali da intervenišu.

Kako je vreme odmicalo, sve više delovalo je da su Mišo Dubljanić i Marko Knežević završili sa obavezama za danas, ali je onda u finišu usledila pomenuta akcija iz koje umalo da Ubiparip donese pobedu Spartaku. Oprezan je, međutim, bio Knežević.

Vredan pomena do kraja je još slobodnjak koji je u sedmom minutu nadoknade imao Spartak posle faula Denića pred kaznenim prostorom. Snažno je šutirao kapiten Subotičana Nikola Srećković, ali je odlično bio postavljen Marko Knežević.

Domaćini su, inače, kraj utakmice dočekali sa igačem manje zbog isključenja Marka Bugarina u četvrtom minutu nadoknade, "zarađenog" povlačenjem Milana Vidakova. Imao je štoper Spartaka već žuti karton iz prvog poluvremena, tako da neće moći da igra protiv Radničkog iz Niša u narednom kolu.

MOZZART BET SUPERLIGA - 26. KOLO

SPARTAK - MLADOST NOVI SAD 0:0

Subotica

Gradski stadion

Sudija: Lazar Lukić

Žuti karton: Bugarin (Spartak), Maksimović, Vidakov (Mladost)

Crveni karton: Marko Bugarin (Spartak) 90+4. minut

Spartak (4-2-3-1): Dubljanić 6 - Dunđerski 5,5, Bugarin 5,5, Marinković 6, Šimura 5,5 - Đurasović 6 (60. Tumbasević 6), Ado 7 - Bijelović 6, Stanić 6 (77. Abraham -), Srećković 7 - Rošević 5,5 (77. Ubiparip -)

Mladost (4-2-3-1): Knežević 7,5 - Janković 6, Hakman 6, Vujadinović 7, Ćosić 6 - Maksimović 6, Denić 6 - Milić 6,5 (83. Marković -), Arsić 6 (76. Vidakov -), Kristijan 5,5 (76. Savić -) - Babić 6

Igrač utakmice: Marko Knežević (Mladost) 7,5

MOZZARTBET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnički 1923 - Napredak 3:0 (2:0)

/Đurić 12, 69, Vidović 31/

Vojvodina - Čukarički 3:2 (2:0)

/Zukić 5, U.Nikolić 14, Lazarević 82 - Tošić 67, Pankov 73/

Spartak - Mladost Novi Sad 0:0

Nedelja

14.00: (2,10) Radnički Niš (3,35) Voždovac (3,60)

14.00: (2,10) Radnik (3,30) Javor (3,70)

16.00: (1,12) Crvena Zvezda (9,00) Novi Pazar (20,00)

18.15: (7,25) Mladost Lučani (4,40) Partizan (1,45)

Ponedeljak

16.30: (3,35) Kolubara (3,35) TSC (2,20)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

Nenad LalatovićMladost Novi SadSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara