Uroš Račić (©AFP)
Uroš Račić (©AFP)

Kritike iz Španije: Račić nazadovao, ostali napredovali kod Bordalasa – zato i igraju pre njega

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 17:24

Srpski vezista prolazi kroz težak period

Posle blistavog početka sezone sa tri pobede i remijem, Valensija je vezala poraze od Reala kod kuće i Sevilje na strani, zbog čega se malo stišao plamen euforije. Svakako u medijima bliskim klubu stiče se utisak da je Pepe Bordalas odradio dobar posao.

Ima i prostora za kritike, a one su u autorskom tekstu na sajtu Plaza Deportivo usmerene ka Urošu Račiću. Srpski vezista je dosad jedinu utakmicu od starta odigrao protiv Granade (1:1), a u preostala tri nastupa skupio je još 53 minuta. Navodi se da je umesto napretka, Račić napravio korak nazad tokom leta i u uvodnih nekoliko kola i da je isti “očigledan“.

Izabrane vesti

“Inercija napretka koju je Bordalas doneo sa sobom uticala je na mnoge, ne i na Račiča, za koga su se svi u klubu nadali da će postati moderni box-to-box vezista. Razočarao je prošle sezone, uz nekoliko blistavih momenata“, stoji u daljem tekstu.

Subota, 16.15: (2,70) Valensija (3,05) Atletik Bilbao (3,00)

Tokom letnjih priprema Bordalas je Račića testirao kao “šesticu“, ali se navodi da nije ispunio očekivanja. Utakmicu protiv Hetafea počeo je sa Ugom Giljamonom, da bi onda Bordalas doneo odluku da baš njega prekomanduje na Račićevo mesto i upari ga sa Karlosom Solerom ili Danijelom Vasom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Protiv Real Madrida Račić je odigrao samo poslednjih deset minuta, zajedno sa Elderom Kostom i Markosom Andreom kako bi Valensija zadržala vođstvo od 1:0 u tom momentu. Ipak, njihov ulazak na teren poklopio se sa velikim preokretom u režiji Blankosa i Slepi miševi su izgubili tu utakmicu. Protiv Sevilje nije ni igrao, a šansu je pružio talentovanom Kobi Koandrediju koji je leto, naglašava se, bio planiran za pozajmicu kako bi stekao iskustvo u prvom timu.

Podsetimo, Račić je u Valensiju stigao leta 2018. godine iz Crvene zvezde i prvo je bio na šestomesečnoj pozajmici u ekipi Tenerife, da bi sezonu 2019/20 proveo u portugalskom Famalikau gde je eksplodirao. Tako se izborio za svoje mesto u prvom timu Valensije u najtežem momentu u klupskoj istoriji, posle odlaska Fransisa Kokelana i Danija Pareha. Ali, sada se od njega traži više...



tagovi

Uroš RačićValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara