Lioel Mesi (©Reuters)
Lioel Mesi (©Reuters)

Krojf još 2012. izbrojao do sedam i poručio svetu: Mesi je nezaustavljiv

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 09:53

Legendarni Holanđanin uoči treće Zlatne lopte za Argentinca najavio da će ih biti još mnogo

Odavno dodela Zlatne lopte nije izazvala toliko polemika kao ovaj put, kada se biralo između Lionela Mesija i Roberta Levandovskog.

Po mnogima nezasluženo, priznanje za najboljeg fudbalera 2021. godine pripalo je Argentincu. Sedmi put u karijeri koja je definitivno najbogatija u istoriji fudbala, ali da li je baš Mesi bio najbolji i u godini na izmaku, dugo će se polemisati. Njegovi navijači svakako su svesni da se bliži kraj, jer ima 34 godine i ono što pokazuje na terenu od dolaska u Pari Sen Žermen nije isto što je činio u dresu Barselone.

Izabrane vesti

Do tada, ipak, mogu da zapevaju malo prerađene stihove Miroslava Ilića koji kažu "još te nešto čini izuzetnim"...

A da će toliko dugo Lionel Mesi biti izuzetan, najavio je čuveni Johan Krojf 2012. godine, kada je uoči treće Zlatne lopte u rukama Argentinca dao intervju argentinskom Oleu i već tada izbrojao do sedam.

"Mesi će biti fudbaler koji će osvojiti najviše Zlatnih lopti u istoriji. Verovatno će ih biti pet, šest ili sedam. Nezaustavljiv je, on igra neku svoju ligu", pričao je tada tvorac moćne Barselone.

Krojf je još tada svrstao omalenog Gaučosa među najveće, u društvo Alfreda di Stefana, Dijega Maradone, Pelea i njega.

"Osvojio je važne trofeje, ima dve Zlatne lopte i imaće ih najviše u istoriji, jer može da igra još bolje", najavio je Holanđanin tada.

I bio u pravu.


tagovi

Lionel MesiJohan KrojfZlatna loptaPari Sen ŽermenBarselona

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara