Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Kruz Azul skovao ambiciozan plan - hteo bi Pistolera

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 11:14

Meksički klub ponudio Luisu Suarezu dvogodišnji ugovor, ali će prvo morati da reši pitanje stranaca u timu

Kratki povratak u domovinu bio je kao iz bajke. Vratio je Luis Suarez fudbalski centar u Montevideo, trijumfalno okončao četvoromesečni boravak u Nasionalu i sa titulom prvaka države otišao iz kluba. Da u nekoj drugoj, finansijski moćnijoj sredini, naplati ugled stečen igranjem u Evropi. Kao jedna od takvih prethodnih godina profilisala se meksička Liga MX.

Bogatim ponudama u prošlosti privlačili su Enera Valensiju, Vinsenta Jansena, Huana Iturbea Eduarda Vargasa, Andrea Pjera Žinjaka, Florijana Tovana… Sada bi da odu korak dalje i dovedu ni manje ni više nego Pistolera! Konkretno Kruz Azul, sedmoplasirani tim iz prošle sezone, koji je skovao ambiciozan plan da legendarnim Urugvajcem zaoštri napad.

Izabrane vesti

Isprva je čitava priča bila na nivou glasina urugvajskih medija o interesovanju, međutim, jedan od najpouzdanijih južnoameričkih novinara Sezar Luis Merlo tvrdi da je na Suarezovu adresu u međuvremenu stigla i zvanična ponuda – ugovor na dve sezone, počevši od januara 2023, kada će startovati i meksička Klauzura.

Pomenuti izvori navode da Suarez još nije odgovorio na ponudu čelnika meksičkog kluba, ali da ozbiljno razmišlja o njoj. Kruz Azul je baš letos ostao bez napadača, prodao je Fajenordu Santijaga Himeneza za 4.000.000 evra i nije uspeo da pronađe adekvatnu zamenu. Ipak, da bi uopšte mogao da mašta od Suarezu, moraće La Makina da oslobi mesto stranca pošto ih već ima desetoricu. Pride, imaće i konkurenciju timova iz MLS-a koji već neko vreme merkaju 35-godišnjeg Urugvajca.

Podsetimo, Suarez je po okončanju saradnje sa Atletikom u julu želeo da ostane u Evropi, ali kako na Starom kontinentu nije uspeo da pronađe klub, odlučio se za povratak u Nasional kako bi zadržao formu do Mundijala.


tagovi

Luis SuarezKruz AzulZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara