Santijago Himenez (©AFP)
Santijago Himenez (©AFP)

Kruz Azulu Superkup Meksika (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 05:43

Tim iz Meksiko Sitija posle boljeg izvođenja jedanaesteraca dobio šampiona Aperture i Klausure Atlas - 6:5. Posle 90 minuta je bilo 2:2

Crveno-crni iz Gvadalahare seju strah u Meksiku poslednjih 12 meseci. Atlas je pobednik šampionata Aperture i Klausure, ali nije uspeo da osvoji novi trofej, Superkup. U Karsonu, u blizini Los Anđelesa, Kruz Azul je slavio protiv tima iz Gvadalahare posle boljeg izvođenje jedanaesteaca - 6:5. Posle 90 minuta je bilo 2:2.

Atlas je stigao do produžetaka pogotkom Kolumbijca Hulijana Kinonesa u prvom minutu sudijske nadoknade. Isti igrač je bio tragičar penal-serije jer je u petoj seriji promašio šut s bele tačke. Prebacio je gol u stilu kikera u američkom fudbbalu, pa šampion Meksika nije uspeo da stigne do novog trofeja.

Izabrane vesti

Zanimljiva situacija se dogodila u tim poslednjim trenucima meča. Posle kornera, čuvar mreže Atlasa, Kolumbijac Kamilo Vargas je krenuo napred, uspeo je da budu najviši u skoku, glavom zahvati loptu, a posle gužve se njegov zemljak najbolje snašao i izborio jedanaesterce.

Ipak, fudbaleri Plave mašine, kako je nadimak Kruz Azula, blii su spretniji u penal-seriji. U pobedničkom timu jedino neprecizan sa 11 metara bio je Eskobar. Sigurni su bili Tabo, Rodrigez, Romero i Himenez. Kod Atlasa, osim Kinonesa, promašio je i Flores, dok su pogotke postigli Rejes, Roča i Treho.

Četvrtak, 02.30: (3,80) Tolima (3,45) Flamengo (2,00)

Bila je ovo lepa najava početka nove sezone u šampionatu Meksika, jednog od jačih šampionata van Evrope.




tagovi

MeksikoAtlasKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara