Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Kuman ostaje za Kadiz, Uprava ne traži vatrogasca nego čoveka za novi početak

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 11:38

Barsa ako smeni Holanđanina, želi da krene u novi projekat

Agonija Barselone sa Ronaldom Kumanom će još malo potrajati. Iako su prve informacije posle jedva izborenog remija sa Granadom (1:1) bile da je Holanđaninu vreme na Nou Kampu iscurelo, preokret se još jednom desio.

Ta “kvaka” da bi otkaz skupo koštao Barsu, iz finansijskog ugla, koči otkaz Kumanu, mada će njegov ostanak isto tako skupo koštati Barsu, samo iz rezultatskog ugla.

Izabrane vesti

Kako su objavili Radio Katalonija i potvrdio Mundo Deportivo iz svojih izvora, Kuman će sigurno biti na klupi Blaugrane makar za još utakmicu sa Kadizom u četvrtak. A ljudi iz sportskog sektora, Mateu Alemani i Ramon Planes, zagovaraju da se šefu struke produži šansa i za meč sa Levanteom, kako god da se gostovanje u Kadizu završi.

Njih dvojica su odmah posle remija sa Granadom otrčala u svlačionicu da razgovaraju su Kumanom, ali ga nisu ubeđivali da bi trebalo da podnese ostavku, niti su mu zapretili otkazom. Bila je to samo razmena mišljenja zašto je Barselona izgledala očajno protiv jedne od slabijih ekipa u ligi i to nasred Nou Kampa.

Španski mediji sada javljaju da pored finansija koje sprečavaju otkaz prvom treneru ekipe, čelnike kluba koči još jedna stvar: izbor pravog naslednika. Jer predsednik Laporta i njegovi saradnici ne žele da dovedu vatrogasca, čoveka koji će tek da premosti krizni period do nekog narednog stručnjaka. Klupska ideja je da ako već Kuman bude morao da ode, a po svemu sudeći će morati, onda da se dovede stručnjak koji će napraviti totalni reset.

Sa novim trenerom Barselona želi da krene u novi projekat, da napravi zaokret i bukvalno da krene od nule. Izgleda da se duhovi na Nou Kampu, pogotovo u ekipi, nisu još potpuno slegli odlaskom Lionela Mesija i Blaugrana ne liči na sebe. Niti na tim.

Kuman je posle utakmice sa Granadom rekao da ova sadašnja Barselona ne može ni da igra kao što je to mogao tim od pre nekoliko godina.

Kada pogledate naš sastav, da li stvarno mislite da možemo da igramo tiki-taku? Nemamo brzinu na krilnim pozicijama, tu su nam sada Kutinjo, koji igra ka unutra i Demir koji retko kada dolazi do gol-aut linije. Kada budu spremni Fati i Dembele, onda ćemo igrati na drugačiji način”, objasnio je Kuman.

Ako on uopšte dočeka na klupi povratak dvojice povređenih brzonogih ofanzivaca... 


tagovi

Ronald KumanBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara