©Star Sport
©Star Sport

Kup BiH: Zrinjski hoće duplu krunu, Velež bi da odbrani trofej

Vreme čitanja: 5min | sre. 05.04.23. | 11:23

Uzbudljivi okršaji u Tuzli i Mostaru

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Polako ali sigurno bliži se kraju takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine, gde će se uskoro znati koje dve ekipe će se boriti za pehar u najmasovnijem takmičenju. Na redu su prvi polufinalni dueli, dok su revanš susreti na programu 19. aprila.

Izabrane vesti

TUZLA SITI - ZRINJSKI (15.30)

S obzirom na situaciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Tuzla Sitiju će jedini cilj biti izboriti opstanak. Istina je da pobednik Kupa ostvaruje plasman u Evropu, ali Tuzlaci prvo moraju da misle o opstanku pa o svemu ostalom. Ima Tuzla respektabilan igrački kadar ali im definitivno rezultati ne idu naruku. U Premijer ligi su poslednji trijumf upisali pre šest meseci, dok u Kupu igraju znatno bolje.

Eliminisali su prvo Široki Brijeg pa onda Rudar iz Prijedora, ali pravi test za njih tek sledi. Budući da ih za vikend očekuje nova teška utakmica u Premijer ligi, trebalo bi danas očekivati i nešto drugačiji sastav kod domaćih.

"Pokušaćemo da se suprotstavimo i pariramo najjačoj ekipi u ligi kako kolektivno, tako i individualno. Zrinjski nema poraza u ovoj polusezoni, ubedljivo je prvi na tabeli, ozbiljna ekipa i ozbiljna protivnik. Mi ćemo dati sve od sebe da se ovaj dvomeč reši u Čitluku, da ne izgubimo sve nade u prvom susretu. Zrinjski dominira, igra, ozbiljna ekipa, ali se i mi u zadnje vreme dižemo, odigrali smo dve kvalitetne utakmice, u Širokom Brijegu i ovde protiv Borca, nadam se da ćemo u tom ritmu nastaviti i protiv Zrinjskog", istakao je trener Tuzla Sitija Milenko Bošnjaković.

Zrinjski je već odavno druga dimenzija za sve ostale klubove u ligi. Bilo u prvenstvu bilo u Kup takmičenju, pa i ne treba da čudi što u taboru tima iz Mostara žele duplu krunu. Prošle godine im je izmakla, ali s obzirom da su sada došli do polufinala, automatski su i apetiti porasli. Kada je u pitanju Zrinjski, potpuno zasluženo. U Premijer ligi su već jednom nogom zakoračili ka šampionskom peharu, pa će im biti lakše voditi bitku na dva fronta. Iako je najavljeno odmaranje nekolicine igrača, treba očekivati itekako jak sastav, jer Plemići žele u prvom duelu ostvariti što bolji rezultat pred revanš.

"Tuzla Siti je dobra ekipa, ima jako dobar napadački potencijal. Čeka nas zaista teška utakmica. Nadam se da ćemo ostati na tragu prethodnih igara i rezultata. Jasno da je naša ambicija uvek odigrati kvalitetno, ići pobediti. Nema razloga da ni sada bude drugačije", kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić i dotakao se igračkog kadra.

"Biće nekih promena. Videćemo još kojih. Ima problema s određenim igračima. Sretni smo da nam se Bekić priključio. Van stroja su Pero i Tičinović. Imamo i problema sa Senićem, Magdićem, Juranovićem, uhvatila nas je neka viroza. Videćemo još za sastav", kaže strateg Zrinjskog.

Ovo će biti 16. međusobni duel ove dve ekipe. Zrinjski se radovao 11 puta, računajući i prethodni duel, tri puta je bilo nerešeno, dok je Tuzla slavila dva.

VELEŽ - ŽELJEZNIČAR (20.30)

Sama činjenica da brani titulu u ovom takmičenju, to pred Velež postavlja zadatak da je probaju odbraniti. S obzirom na igre u prolećnom delu sezone, apsolutno su ambicije i porasle. Od kako je na klupu seo Nedim Jusufbegović, Velež zaista igra jako dobro. U devet utakmica ostvarili su sedam pobeda, jedan remi i samo jedan poraz. I to od gradskog rivala Zrinjskog. Pride, samo u toj utakmici su primili golove, dok je u svim ostalim mreža ostala netaknuta. Zaista Velež ima razloga za optimizam i zadovoljstvo pa samim tim u dobroj atmosferi dočekuju današnji duel, uprkos problemima sa povredama. Cilj je jasan. Odbrana titule.

"Drago nam je da smo tu. Jedan od ciljeva smo ispunili plasiravši se u polufinale. Utakmica sa takvim protivnikom će biti jako teška i zahtevna, sa svakog aspekta. I što se tiče pritiska i taktički i kondiciono. Smatram da smo u dosadašnjem delu prvenstva pokazali da bi trebali i da se možemo nositi i verujemo da se možemo nositi u takvim situacijama. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici odigrati što bolje i što kvalitetnije i izvući što povoljniji rezultat", rekao je Jusufbegović, pa je nastavio o povređenim igračima:

"To nam stvara veliki problem. Imamo igrača koji nisu igrali 20 dana. Imamo više pitanja nego kvalitetnih odgovora koga staviti da igra. To nam je zaista veliki problem. Imamo teške odluke ispred sebe, da vidimo u kojem pravcu ćemo otići. Vrlo lako je pogrešiti. Nadam se da ćemo uspeti doneti najbolje odluke i da odreagujemo na najbolji mogući način. Nema Blagojevića, nema Bajrića, nema Halilovića, to odranije znamo. Ćuković i Hrkać su odradili po jedan trening. Ima tu još nekih malih problemčića", zagonetan je strateg Veleža.

Sa druge strane, Željezničar takođe ima visoke ambicije. Žele i Plavi sa Grbavice doći do finala i boriti se za pehar u najmasovnijem takmičenju. Forma u kojoj igraju ovog proleća je na jako solidnom nivou budući da su upisali svega dva poraza. U Konjicu i u Trebinju. Mada, vode borbu na dva fronta, a na oba je cilj isti. Pokušati izboriti plasman u Evropu. Željo pod vodstvom Edisa Mulalića igra jako tvrdo i disciplinovano pa se večeras ne bi trebalo ništa rešiti. Odluka će verovatno pasti u revanšu.

"Svi su jako kvalitetni u ovoj fazi takmičenja. Mi moramo biti na maksimalnom nivou kako bismo prošli dalje. Velež je jako dobra ekipa, to su pokazali u dosadašnjim utakmicama. Potrudićemo se da odigramo dobro, prvo u Mostaru, pa i u revanšu. Možda je lagana prednost kad se igra druga utakmica kući, ali nema pravila. Igraju se dve utakmice. Ponavljam, sve ekipe su kvalitetne i ako želimo trofej moramo sve pobediti do kraja. Moramo biti na vrhunskom nivou kako bismo osigurali prolazak i ispunili naš cilj", rekao je prvotimac Želje Samir Bekrić.



tagovi

Bosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara