Lazar Pavlović (© MN Press)
Lazar Pavlović (© MN Press)

Kup je Pavlovićevo igralište: Kad nema Natha i Sume, red je da zablista Partizanovo dete

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.10.21. | 09:25

Mladi vezista projektovan za startera protiv Trajala u takmičenju u kome redovno pruža dobre partije

Kad ako ne sad? Bolju šansu da se nametne stručnom štabu, a javnosti naklonjenoj crno-belima pokaže šta ume Lazar Pavlović neće imati od one koja će mu se ukazati u sredu popodne. Prvi put ove sezone biće starter.

Sve dosadašnje utakmice – prošlo ih je 19 (11 u prvenstvu, šest u kvalifikacijama, dve u grupi Lige konferencije) – mladi vezista počinjao je s klupe i(li) tribina, uz tek 134 minuta fudbala. Sve bi trebalo da se promeni u prvoj rundi Kupa Srbije kad u Humsku 1 dođe Trajal, da se protiv Kruševljana momak iz „klase 2001“ vrati na mapu s koje je maltene nestao tokom 2021. Da bi duel sa članom Prve lige Srbije trebalo da predstavlja veliku priliku Pavloviću da se nametne može se zaključiti po makar dva osnova.

Izabrane vesti

Prvi se tiče činjenice da će Bibars Natho večeras protiv Moldavije u Ber Ševi predvoditi Izrael u osmom kolu mundijalskih kvalifikacija, dok je Sejduba Suma nedavno napustio Beograd i preselio se u Kuvajt. Bez iskusnih vezista, koji su okupirali mesto „desetke“ u proteklom periodu, očišćen je put rođenom Obrenovčaninu do startnih 11. Premijerno još od 15. maja kad se na Topčiderskom brdu pojavio kao jedan od dva bonusa protiv Voždovca (drugi je bio golman Aleksandar Popović, u međuvremenu izgubljenog statusa igrača mlađeg od 21 godine). Možda bi na tom mestu mogao da se pojavi Danilo Pantić (počeo neke mečeve u uvodu seozne), Miloš Jojić (imajući u vidu njegove ofanzivne karakteristike) ili da Lazar Marković preuzme palicu organizatora (radio to nekoliko puta), možda se Kvinsi Menig preseli iza špica (jedna od ideja ljudi iz Humske je da i tu koriste Holanđanina), ali najprirodnije, makar gledajući mesto u timu, deluje da će Pavlović napokon biti u timu.

Drugi detalj koji crta put Lazaru Pavloviću do potencijalnog vođe Partizanovog tima na prvoj stanici trećeg fronta jeste utisak da je najbolje partije u seniorskom sastavu crno-belih pružao baš u Kupu Srbije. Od trenutka kad se pojavio, sve do danas, deluje da ga eliminacioni mečevi posebno motivišu, da na njima nudi najbolju verziju sebe. Maja 2019. na niškom Čairu, tadašnji trener Savo Milošević sve je iznenadio sastavom, promovisavši Lazara među startere, čak pre Saše Ilića ili Gorana Zakarića, da bi tada golobradi dečkić pokazao potencijal i mnogi smatraju da mu je izdanje protiv Radničkog najzrelije u prvom timu, iako je bilo efikasniji.

Primera radi, kod istog trenera, samo desetak meseci kasnije, u beogradskom okršaju sa Spartakom, Pavlović je sa dva precizna dalekometna hica trasirao put Parnom valjku do plasmana u četvrtfinale kupa. Što su ujedno bili njegovi prvi golovi za Partizan. Došao je zatim, umesto Sava Miloševića, Aleksandar Stanojević i opet je Lazareva zvezda zasvetlucala u Kupu Srbije. Maltene na početku mandata aktuelnog stratega, Pavlović je potegao sa više od 20 metara i postigao jedan od efektnijih golova. Ujedno pretposlednji, autorizovavši u međuvremenu lepoticu protiv Spartaka u trci sa bodove, aprila ove godine.

Posle dugog čekanja, marginalnog pojavljivanja na terenu, u situaciji kad nema stranaca, Lazaru Pavloviću je susret sa Trajalom iz Kruševca jedna od retkih prilika da ubedi Aleksandra Stanojevića kako zaslužuje ono što piše na poleđini dresa. Da kao „desetka“ može da gura Parni valjak napred. U međuvremenu je izgubio status mladog reprezentativca kod Zvonka Živkovića, a na stazu kakvu je počeo da krči maja 2019. može da se vrati samo konkretnim doprinosom. Golovima, asistencijama, uticajem na igru. Posebno što je protivnik iz nižeg ranga i biće prostora da se razmahne Partizanov vezni red. Sa Pavlovićem u centrali.

Za njega, crno-bele i navijače bi bilo dobro da meč šesnaestine finala Kupa Srbije predstavlja početak uzlazne putanje. Da ne ostane Lazar nedovršeni talenat, već da se sam izbori za bolju poziciju u zgusnutom kalendaru takmičenja i na koncu kalendarske godine u kojoj Partizan odavno nije izgledao konkretnije zasluži novi ugovor. Postojeći mu ističe juna 2022. i ako postoji zicer da se popravi pregovaračka pozicija onda je to meč u sredu od 16.30.


tagovi

FK PartizanLazar PavlovićKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara