Kurtoa (©Reuters)
Kurtoa (©Reuters)

Kurtoa poslao poruku Ančelotiju preko TV-a: Moraćemo da popričamo o taktici

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 12:10

„Ništa nije funkcionisalo ni na početku meča, ni na startu drugog dela“, kaže golman Reala

Četvorka po glavi, koju ni najgori pesimisti u Madridu nisu očekivali. Barselona je pokazala da ne da je još živa, nego da se rađa iz pepela jedan novi, moćni tim, koji je to dokazao na najtežem testu – u El Klasiku na Bernabeu stadionu.

Šokirani su svi u taboru Reala, a golman Tibo Kurtoa su odvažio u jednom trenutku dajući izjavu za Muvistar, da pošalje poruku i treneru Karlu Ančelotiju, kojeg svi vide kao režisera sloma Kraljevskog kluba u velikom derbiju.

Izabrane vesti

Moraćemo da popričamo o taktici. Ali, interno, u svlačionici, ne ovako javno. Činjenica je da ništa nije funkcionisalo, ni na početku meča, niti kada je krenulo drugo poluvreme“, rekao je Kurtoa.

Dodao je golman Reala da je Ančeloti probao nešto da promeni u poluvremenu, a kako je to ispalo...

Mislili smo na poluvremenu da možemo da se vratimo. A, posle deset sekundi igre Feran Tores je ostao jedan na jedan sa mnom“.

Najveća zamerka ide na izbor da se igra sa lažnom „devetkom“, što je ovog puta bio zadatak Luke Modrića, a on jedva da je došao do neke lopte.

„Igramo smo finale kupa sa lažnom 'devetkom' i jedva da smo šutnuli na gol. Isto je bilo i sada. Počeli smo dobro, Valverde je imao priliku, ali je Ter Štegen odbranio. I posle toga smo pali. Nismo uspevali da nalazimo slobodnog čoveka u igri. U drugo poluvreme smo ušli kako to ne sme da se radi kada nosite dres ovog kluba. Mogli smo da izgubimo još ubedljivije“.

Besan je bio Belgijanac posle meča, tako težak poraz u derbiju baca malo senku i na sutra osvojenu titulu, pošto je Real i dalje daleko ispred svih na tabeli.

"Ostavili smo neprihvatljivu sliku za ugled ovog kluba. Imali smo neke igrače koji su nam nedostajali, ali na terenu niste mogli da vidite da je Barselona u četvrtak igrala u Istanbulu. Imali su previše prostora za igru, mi nismo bili kompaktni, nismo uspevali da odbranimo naš gol. Kod prvog gola oni su imali bolju anticipaciju na prvoj stativi, mi nismo uspeli da promenimo mesta, a isto se dogodilo i kod drugog“, objasnio je Tibo Kurtoa.


tagovi

Real MadridTibo KurtoaKarlo AnćelotiPrimeraEl Klasiko

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara