©Reuters
©Reuters

Kutinjo očarao Vila Park: Džerard aktivira klauzulu od 40.000.000 eva

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 12:12

Brazilac zadovoljio u Birmingemu, uprava Aston Vile traži da se sačeka maj za konačnu odluku

Fantastična forma Aston Vile u drugom delu sezone poklopila se sa sjajnim igrama Filipea Kutinja u dresu kluba iz Birmingema, pa na Vila Parku otvoreno razmišljaju o tome da Brazilca otkupe od Barselone na kraju sezone, što i nije nerealna ambicija s obzirom da se radi o otkupnoj klauzuli od 40.000.000 evra.

Kutinjo je zabeležio tri gola i tri asistencije u dosadašnjih sedam utakmica u Premijer ligi ove sezone, a Aston Vila nagovestila da bi u finipu sezone mogla da pojuri visok plasaman. Ove sezone su prave igre možda i stigle previše kasno, ali će naredne Lavovi zaigrati sa mnogo više ambicija. Stiven Džerard bi Kutinja voleo da zadrži u klubu, a čelnici Aston Vile su mu navodno poručili da sačeka maj i tada donese konačnu odluku.

Izabrane vesti

Dakle, Kutinjo ima nepuna dva meseca da potvrdi formu i da je u stanju da nosi ekipu i naredne sezone. U Barselonu je stigao u januaru 2018. godine za obeštećenje od 135.000.000 evra, ali se to na kraju ispostavilo kao pogrešan potez.

"Ne žalim zbog toga. U nekim trenucima morate da donosite odluke, a jedan od mojih velikih snova je da igram u Barseloni. U tom trenutku sam odlučio da donesem tu odluku, ali uvek sa puno ljubavi, poštovanja i zahvalnosti za Liverpul i moje prijatelje odatle. Ali morao sam da prelomim i ne žalim zbog toga", rekao je jednom prilikom Kutinjo.

Brazilac ima ugovor sa Barselonom do juna 2023. godine, a u dresu Barselone sakupio je 106 nastupa i postigao 26 golova.


tagovi

Felipe KutinjoStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara