Nejmar i Rišarlison (©Reuters)
Nejmar i Rišarlison (©Reuters)

Kvalifikacije za SP: Nejmar i Gabigol protiv ekvadorske gol-mašine

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 23:15

Selesao s oporavljenim asom Pari Sen Žermena i napadačem Flamenga želi da zadrži maksimalan učinak. Trikolori s 13 pogodaka najefikasnija selekcija Južne Amerike. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina - 1,28

Uskoro kreće Evropsko prvenstvo, a na tlu Zelenog kontinenta od 13. juna startuje Kopa Amerike. Pre toga najbolje selekcije Južne Amerike igraju kvalifikacije za Mundijal u Kataru. Brazil hvata zalet za odbranu titule kontinentalnog šampiona osvojenu pre dve godine na Marakani. Silom prilika, Selesao će i ovaj turnir Kopa Amerika biti domaćin jer su organizaciju domaćinstva otkazali Kolumbija i Argentina. Tako su Brazilci postali još veći favoriti za konačni trijumf.

Noćas (02.30) u sedmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo lideru Brazilu u Porto Alegreu stiže odlični Ekvador, trenutno trećeplasirana selekcija s devet bodova iz četiri utakmice. Brazilci su jedina repezentacija s maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku kvalifikacija. Šampion Južne Amerike pobedio je Boliviju, Peru, Venecuelu i Urugvaj i sigurnim koracima ide ka planetarnom prvenstvu.

Izabrane vesti

Selektor Tite će za meč protiv Ekvadora da promeša karte. Najveća promena očekuje se u napadu. Najbolji strelac u kvalifikacijama, napadač Liverpula Roberto Firmino će se preseliti na klupu, a posle pet godina u nacionalni tim vraća se napadač Flamenga Gabrijel Barbosa Gabigol. On će dobiti šansu pre Gabrijala Žezusa. Druga velika promena koja se očekuje je vezana za poziciju levog beka. Dosadašnji starter Renan Lodi će ustupiti mesto Aleksu Sandru iz Juventusa.

02.30: (1,28) Brazil (5,70) Ekvador (10,5)

Na golu je siguran Alison koji ima prednost u odnosu na Edersona iz Mančester Sitija. Na štoperskim pozicijama biće Eder Militao i Markinjos. Iskusni Tijago Silva iz Čelsija je povređen. I pozicija drugog beka je rezervisana za Juventusovog igrača – Danila. Kazemiro će početi kao zadnji vezni dok će poziciju suspendovanog Daglasa Luiza zauzeti Fred iz Mančester Junajteda. Umesto povređenog Evertona Riberija, posle dugo vremena bi starter u reprezentaciji trebalo da bude Lukas Paketa iz Liona. Nejmar je siguran kao polušpic, a Rišarlison bi uz asa Pari Sen Žermena i Gabigola trebalo da kompletira ofanzivni triling.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BRAZIL DA ODBRANI TITULU NA KOPA AMERIKU JE 2,10.

Brazil nikada nije poražen od Ekvadora na svom terenu. Ima vezanih 10 pobede kod kuće protiv Trikolora. Na 32 utakmica Selesao ima 26 trijumfa, uz četiri poraza i samo dva poraza od Ekvadoraca. Poslednji put Brazil je poražen pre 17 godina u kvalifikacijama za Mundijal 2006.

Ekvadorci su sredinom novembra prošle godine pregazili na svom terenu Kolumbiju sa čak 6:1 i najavili pohod na Katar. Za meč u Porto Algreu, Argentinac na klupi Gustavo Alfaro ne može da računa na suspendovanog Gonzala Platu. Očekuje se da Gaučos na bekovskim pozicijama šansu da ukaže Presijadu i Pineiru umesto Perlaza i Estubijana. U startnoj postavu trebalo bi da se vrati Karlos Gruezo koji igra za nemački Augzburg. Vraća se i Ener Valensija.

Ekvadorci mogu da se pohvale da su postigli najviše golova u dosadašnjem toku kvalifikacija. Na četiri meča postigli su 13 golova, a tri je delo Mihaela Estrade, fudbalera meksičke Toluke. Brazil je vezao pet pobeda, a poslednji poraz je ostvaren 15. novembra 2019. godine kada su Argentinci dobili Selesao u prijateljskom meču u Rijadu sa 1:0.

Meč u Porto Alegreu igraće se bez prisustva gledalaca jer u ovom delu sveta i dalje ima veliki broj zaraženih od virusa korona.

Podsetimo, četiri najbolje selekcije u kvalifikacijama igraće na Mundijalu u Kataru krajem naredne godine, dok će petoplasirana reprezentacija da igra baraž.

BRAZIL - EKVADOR (02.30)

PORTO ALEGRE - Stadion Beira Rio. Sudija: Erera (Venecuela)

BRAZIL: Alison, Danilo, Eder Militao, Markinjos, Aleks Sandro, Fred, Kazemiro, Lukas Paketa, Rišarlison, Nejmar, Gabigol.

EKVADOR: Domingez, Presijado, Pineida, Areaga, Arboleda, Noboa, Gruezo, Saisedo, Mena, Valensija, Estrada.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) - 7. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Venecuela 3:1 (1:1)

/Moreno 5, 83, Beharano 60 – Šanselor 26/

Petak

Urugvaj – Paragvaj 0:0

Argentina – Čile 1:1 (1:0)

/Mesi 23pen – Sančez 36/

Peru – Kolumbija 0:3 (0:1)

/Mina 40, Uribe 49, Luis Dijaz 55/

Subota

02.30: (1,28) Brazil (5,70) Ekvador (10,5)

***Kvote su podložne povredama



tagovi

Južna Amerikakvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Ekvadora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara