Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Lalatović na novom popravnom, Borac opet domaćin van Banjaluke

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.08.22. | 12:50

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i Vojvodine u Novom Gradu čeka ove sezone odlični Željezničar

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnjeg remija Sarajeva i Slobode (1:1), na premijeri 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ova runda će biti nastavljena danas. Kao i sve prethodne, kolo će biti nepotpuno jer je duel Veleža i Zrinjskog odložen zbog obaveza Plemića i Evropi.

Izabrane vesti

Borac nikako nema kontinuitet dobrih rezultata. Posle jako lošeg otvaranja sezone, eliminacije od B36 sa Farskih Ostrva, remija sa dobojskom Slogom, usledila su dva trijumfa. Pomislilo se tada da je novi trener Banjalučana Nenad Lalatović pronašao recept kojim će njegov tim uspeti napraviti dobru seriju rezultata. Međutim, Borac je poražen od Slobode sa 2:0, te je tako veru svojih navijača vratio na sam početak. Ono što je sigurno jeste da čelnici Borca veruju Lalatoviću, bez obzira što je sezonu otvorio slabije nego što se očekivalo. Do kada će imati strpljenja, vreme će pokazati, ali i rezultati.

Otežavajuća okolnost Banjalučanima jeste činjenica da ne mogu igrati na svom terenu zbog renoviranja, pa će i ovaj susret dočekati u Novom Gradu, mestu udaljenom oko 50 kilometara od Banjaluke. Mnogo je o tome govorio Lalatović, ali prilike za izgovor više nema. Dobitna formula se mora pronaći, a samopouzdanje je najbolje upumpati pobedom u derbiju, kakav je bez dileme meč između Borca i Želje.

"Sigurno nas očekuje teška utakmica protiv ekipe koja je u naletu. Željezničar je odigrao fenomenalno kod kuće protiv Tuzla Sitija, pobedio je sa 4:2. Vidio sam kako su ga navijači ispratili na meč protiv nas, to je za njih veliki vetar u leđa. Nemamo prednost domaćeg terena, praktično su obe ekipe gostujuće, tako da je njima lakše psihički. U Banjaluci bi pred sedam, osam hiljada ljudi njima bilo teže, a nama lakše. O Željezničaru uvek pričam u superlativu, jer je to veliki klub, kao što je veliki i Borac‘‘, rekao je Lalatović, koji neće moći da računa na Dejana Melega i Momčila Mrkaića.

17.00: (1,70) Borac Banjaluka (3,45) Željezničar (5,00)

Željezničar je u novu sezonu ušao sa ne baš velikim ambicijama. Situacija u klubu je takva da prelazni rok nije bio preterano aktivan, pa je većina igrača iz prošle sezone ostala na okupu. Međutim, u klubu mogu biti prezadovoljni dosadašnjim rezultatima. Tim sa Grbavice je u prošlom kolu pregazio Tuzla Siti sa visokih 4:2, a pre toga je savladao Zrinjski u Mostaru. Sportske sreće nedostajalo mu je u domaćom duelima sa Leotarom i Širokom Brijegom. Jedina loša predstava viđena je u porazu od Veleža, dok je u svim ostalim susretima trener Edis Mulalić izvukao maksimum iz ekipe.

Samopouzdanje je definitivno poraslo, a s obzirom da je u narednom kolu na programu večiti derbi, za Želju će ovo biti idealna prilika da dodatno napumpa samopouzdanje pred duel koji nosi mnogo više od bodovnog značaja.

"Raduje nas što smo dobro krenuli u sezonu. Ostaje nam žal za te dve utakmice, u kojima smo zaslužili pobedu, ali šta je tu je. Moramo biti čvrsto na zemlji i raditi još jače i napornije. Mislim da je to ključ svega. Tako će biti i u meču sa Borcem. Samo ako se budemo borili može da nam se vrati", istakao je šef struke Želje Edis Mulalić.

TUZLA SITI - LEOTAR (17.30)

Tuzla Siti se u dosadašnjem delu prvenstva prikazala u jako dobrom svetlu. Sam početak je bio jako turbulentan zbog nastupa u Evropi, pa je prva utakmica protiv gradskog rivala bila poprilično skromna. Ipak, u derbiju sa Sarajevom, tim Dragana Jovića je pokazao svu svoju zrelost, te je od bordo tima napravio ekipu koja je jako skromna. Loša predstava je viđena na gostovanju na Grbavici, gde je Željo ogolio sve boljke Tuzlaka.

Bez obzira što se ekipa Tuzle dosta izmenila u odnosu na prethodnu sezonu kada je izborena Evropa, i ove sezone je Dragan Jović skockao poprilično ozbiljnu ekipu kadru da pomrsi račune svim ostalim protivnicima. U sredu je Tuzla odigrala zaostali meč protiv Posušja i lagano opravdala ulogu favorita slavivši pobedu 3:0. Tuzla je i danas favorit. Bez obzira što se duel igra u Srebreniku, za Tuzlake je sve osim pobede ravno neuspehu, pa će tako i pristupiti.

"Očekuje nas zahtevna utakmica. Leotar diže formu u poslednjim mečevima što je i normalno jer su doveli dosta novih igrača. Defanzivno su dosta dobro organizovani sa brzom tranzicijom prema napred na šta moramo obratiti posebnu pažnju. Mi smo uspeli da neke igrače osvežimo u ovoj poslednjoj utakmici i da ih sačuvamo za subotnju utakmicu. Tako da sutra potpuno odmorni očekujemo ovaj meč. Mi ćemo se postaviti tako da dođemo do našeg cilja, a to su tri boda‘‘, poručio je Jović.

17.30: (1,42) Tuzla Siti (4,10) Leotar (7,50)

Leotar je ni kriv ni dužan, samo jednu utakmicu odigrao na svom terenu. Sve ostale je gostovao, pa je iz tog razloga nešto slabiji bodovni saldo. Uspeli su uzeti samo bod Željezničaru na Grbavici, te upisati domaći trijumf nad Veležom. Definitivno, Leotar je u teškoj situaciji, ali se razlog tome može naći upravo u tim gostovanjima.

Da Leotar ima individualni kvalitet, definitivno da, ali će protiv iskusne ekipe kakva je Tuzla Siti morati pružiti fantastičnu partiju kako bi ostali neporaženi. Svestan toga je i trener Trebinjaca Marko Vidojević.

"Posle pobede protiv Veleža, atmosfera u ekipi je mnogo bolja, ali i generalno u samom klubu. Očekujemo teško gostovanje protiv ekipe koja sigurno ima kvalitet za sam vrh tabele, što je i pokazala u prošlom prvenstvu. U pitanju je izuzetno stabilan i organizovan klub. Njihove utakmice u Evropi i na početku prvenstva pokazale su da oni još nisu uspeli da postignu kontinuitet forme. Mi imamo želju pre svega da ponovimo pristup koji smo imali u prethodnoj utakmici i idemo da se takmičimo, a videćemo kakav će rezultat iz toga da se izrodi. Teren je verovatno nepoznanica većini igrača, ali kako nama, tako i njima. Moramo biti malo kreativniji u ofanzivnom delu igre, tj. u momentima kada imamo loptu moramo biti malo slobodniji nego što je to do sada bio slučaj", rekao je Vidojević.

SLOGA DOBOJ - ŠIROKI BRIJEG (19.00)

Sloga je u novu sezonu ušla fantastično. Prvo je remizirao sa Borcem 2:2, a posle toga je deklasiran Leotar sa 4:0. Iako je u naredna dva kola upisala poraze od Sarajeva i Posušja, pružil je dobre partije, postigavši četiri gola. Do sada, Sloga je najefikasnija ekipa lige, pa i današnji duel očekuju u jako dobroj atmosferi.

S druge strane, Široki je potpuno suprotan. Ekipa koja drži čelo tabele sa gol razlikom od 5:1. Dakle, malo postižu ali malo golova i primaju. Sigurno da će Široki odigrati disciplinovano i u današnjem duelu koji se igra u Modriči, a ukoliko ostanu neporaženi, ostaće na vrhu tabele.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO

Petak:

Sarajevo - Sloboda 1:1 (0:1)

/Mulahusejnović 51 - Komazec 16/

Subota:

17.00: (1,70) Borac Banjaluka (3,45) Željezničar (5,00)

17.30: (1,42) Tuzla Siti (4,10) Leotar (7,50)

19.00: (3,60) Sloboda Doboj (3,05) Široki Brijeg (2,10)

Nedelja:

17.30: Posušje - Igman Konjic

Odloženo: Velež - Zrinjski



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1Borac BanjalukaŽeljezničarFK Željezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara