Dušan Kerkez (©Starsport)
Dušan Kerkez (©Starsport)

Još jedno finale kupa za Kerkeza, večeras dobija protivnika

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 13:44

Bivši strateg Čukaričkog je uveo Botev iz Plovdiva u borbu za trofej, sada je posao na Ludogorecu da odbrani 4:0 protiv Hebara (četvrtak, 17.45)

Bivši strateg Čukaričkog Dušan Kerkez u sredu je uveo Botev iz Plovdiva u finale Kupa Bugarske, a ovog četvrtka od 17.45 časova će zvanično čekati i potvrdu ko će mu biti rival u borbi za drugi trofej u trenerskoj karijeri. Najverovatnije će to biti najbolji bugarski klub Ludogorec, koji će protiv Hebara imati zadatak da odbrani prednost od 4:0 iz prve utakmice.

Suvišno je možda i da pišemo o šansama Hebeara na tom meču, probaće tim iz Pazardžika koji trenira Ljuboslav Penev samo da popravi utisak. Ludogorec je u Razgradu pre osam dana lako i ubedljivo došao do pobede, golovima Rika (dva), Dinisa Almeide i Spasa Deleva.

Izabrane vesti

To ostavlja prostor treneru aktuelnog šampiona Bugarske Georgiju Demendžijevu prostor da malo kombinuje sa timom. Možda i odmori pojedine igrače koji su pre četiri dana odigrali spektakularnu prvenstvenu utakmicu sa Levskim iz Krumovgrada.

Gosti su na tom meču vodili na poluvremenu sa 2:0, ali je Ludogorec golovima Rika, Verdona i Ruana Seka stigao do 3:2. Ipak, nije sačuvao prednost, autogol Nedjalkova u 89. minutu primorao je Zelene da se zadovolje samo sa jednim bodom - 3:3. To ipak neće ugroziti njihovu borbu za titulu, imaju 10 bodova više od drugoplasirane CSKA Sofije, samo je na taj način prekinut niz Ludogoreca od 13 vezanih pobeda u svim takmičenjima i pet uzastopnih utakmica bez primljenog gola.


17.45: (9,00) Hebar (5,30) Ludogorec (1,28) - prvi meč 0:4


Heber je dvaput ove sezone igrao protiv Ludogoreca u prvenstvu, a u oba navrata je rutinski poražen. U oktobru prošle godine je bilo 3:1 u Razgradu, a 20. aprila u Pazardžiku 3:0.

Finale Kupa Bugarske na programu je 15. maja, a Kerkez će imati priliku da osvoji drugi pehar u karijeri. Prethodno je podigao Kup Kipra u sezoni 2018/2019 sa AEL Limasolom, dok je prošle godine doveo Čukarički do finala Kupa Srbije, ali je tamo poražen od Crvene zvezde (1:2).

U prvenstvu Botev igra u doigravanju za Ligu konferencije, bori se sa CSKA 1948 za baraž utakmicu, tako da Kerkezov tim još uvek ima dva puta ka međunarodnoj sceni. Drugi je, naravno, da pobedi Ludogorec (ili Hebar) u finalu kupa.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


KUP BUGARSKE – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Botev Plovdiv – CSKA Sofija 2:0 (1:0) – prvi meč 1:0

/Popov 4, Mertens 82/

Četvrtak

17.45: (9,00) Hebar (5,30) Ludogorec (1,28) - prvi meč 0:4

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BugarskeDušan KerkezBotev PlovdivLudogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara