Fudbaleri Vojvodine (©Starsport)
Fudbaleri Vojvodine (©Starsport)

Lale pregazile Real s Nišave: Baraj, Simić i Nikolić režirali pobedu

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.08.22. | 20:33

Izabranici Milana Rastavca upisali trijumf posle tačno mesec dana posta

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle tri uzastopna remija, Lale su se konačno trgle i vratile na pobednički kolosek. Pred oko 3.000 svedoka na „Karađorđu“, izabranici Milana Rastavca uspeli su da slome otpor Radničkog iz Niša i tako upišu prvi trijumf nakon tačno mesec dana posta – 3:0 (1:0).

Izabrane vesti

Tako je i strateg Novosađana, koji je dobio za vreme rada u Nišu nadimak Mima General, uspeo da potuče četu bivšeg kluba.

Vratili su se u tim Nemanja Nikolić i Veljko Simić i pokazali koliko znače Staroj dami. Nikolić je dva puta sjajno odložio loptu, nakon čega su Novosađani postigli golove. Prvi put za Kabića, koji je pogodio prečku, a potom je Iv Baraj taj odbitak poslao u mrežu i doneo vođstvo Vojvodini sredinom prvog dela igre. Nikolić je potom asistirao Simiću, koji je duplirao vođstvo početkom drugog poluvremena. Debitovao je na ovom meču i Uroš Nikolić, koji je samo nekoliko minuta nakon ulaska u igru pogotkom dotukao Radnički.

Na startu meča Vojvodina se pomalo mučila da prenese loptu na protivničko polje, a gosti su u tim trenucima imali posed na svojoj strani. Zapretile su Nišlije preko Tomića i Marjanovića, ali nisu bili dovoljno precizni.

Međutim, kako je vreme odmicalo Vojvodina je postepeno preuzimala inicijativu, sa ivice šesanesterca pokušao je Milosavljević, ali je lopta završila preko gola. A onda u narednom napadu, Novosađani su stekli prednost. Najpre je veoma lucidno Nemanja Nikolić vratio petom loptu Kabiću na nekih pet metara, njegov pokušaj je zaustavila prečka, da bi potom Baraj rutinski poslao loptu uz levu stativu za vođstvo u 22. minutu, što je bio njegov drugi ovosezonski pogodak.

Posle pogotka, gosti su pokušavali da zaprete, imali izgledne prilike nakon kontri. Međutim jednom su se spetljali, a jedanput nije bio precizan Mesarović. Uz to i Marjanović je pokušavao da iznenadi udarcima iz daljine Carevića, koji je bio na mestu u tim situacijama.

Ipak, Lale su opet bile bliže golu nakon lepe akcije u finišu prvog dela igre. Loptu je povukao Kabić, potom odlično uposlio Nikolića u šesnaestercu, ali je njegov udarac završio pored leve stative.

Dosta izjednačenih prvih 45 minuta, ali Lale su za jednu finesu bile bolje i otišle s vođstvom na odmor.

Iv Baraj proslavlja pogodak (©Starsport)Iv Baraj proslavlja pogodak (©Starsport)

Krenuli su početkom drugog dela domaći po novi gol i vrlo brzo uspeli u toj nameri. Nemanja Nikolić je sjajno u srcu šesnaestercva spustio glavom loptu do Simića, koji je lepo sačekao i potom duplirao prednost Lala, svojim petim pogotkom u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

Međutim, već u narednom napadu mogao je Real sa Nišave da se vrati u igru. Štulić je odlično šutirao, ali udarac je zaustavio Carević, a onda je na taj odbitak naleteo Saša Jovanović, uklizao je i kapiten domaćih Đorđević, pa je lopta pogodila stativu i završila u korneru.

Vojvodina je potom pokušala preko Baraja nakon jedne kontre da reši sve, ali je njegov udarac odbranio golman gostujućeg tima Stevanović.

Imali su priliku Nišlije da smanje i preko rezerviste Cvetkovića, koji se nameštao u kaznenom prostoru, ali su udarac izblokirali Vošini defanzivci.

Smanjili su izabranici Milana Rastavca malo ritam i čekala šansu iz tranzicije dok je četa Saše Mrkića jurila pogodak kako bi oživela.

Do kraja Rastavac je pružio priliku Urošu Nikoliću, koje dugo bio van terena. Samo koji minut po ulasku igru, Uroš Nikolić je praktično iz prvog kontakta sa loptom sa ivice kaznenog prostora ponovo zatresao mrežu Radničkog za ubedljivih 3:0.

Mogla je Vojvodina onda i do četvrtog gola, imao je atraktivan pokušaj makazicama Vukčević, ali lopta je otišla preko prečke, a malo je falilo i da Busnić doda još jedan gol.


VOJVODINA – RADNIČKI NIŠ – 3:0 (1:0)

/Baraj 22, V.Simić 51, U. Nikolić 82/

Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 3.000

Sudija: Milan Stefanović

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Bjeković 6,5, Jeličić 6,5, Traore 6,5, Đorđević 6,5 – Busnić 6, Milosavljević 6 (od 86. Nešković -) – Baraj 7 (od 86. Zukić -), Simić 7 (od 79. U. Nikolić 6,5), Kabić 6,5 (od 56. Miletić 6) – Nikolić 7 (od 56. Vukčević 6)

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Stevanović 5,5 – Aksentijević 6, Savić 5,5, Stajić 5,5, Stojanović 5,5 – Marjanović 6, Pejović 5,5 – Mesarović 6 (od 69. Dimić 5,5), Tomić 6 (od 52. Jovanović 6), Petrov 5 (od 52. Cvetković 6) – Štulić 5,5 

Igrač utakmice: Nemanja Nikolić

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:0 (1:0)

/Mijić 13, Nikčević 49p/

Napredak - Mladost GAT 1:0 (1:0)

/Šarić 21/

Vojvodina - Radnički Niš 3:0 (1:0)

/Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82/

Sreda

16:30: (2.10) Javor (3.45) Kolubara (3.50)

16.30: (1.70) Voždovac (3.70) Radnik (5.20)

18.30: (1.58) TSC (3.90) Radnički (6.25)

20.00: (3.25) Partizan (3.20) Crvena zvezda (2.45)

Četvrtak

18.00: (1.53) Čukarički (4.10) Mladost (6.50)



tagovi

FK VojvodinaRadnički Nišveljko simićIv BarajeNemanja NikolićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara