Markos Alonso (©Reuters)
Markos Alonso (©Reuters)

Lampard otpisao Alonsa! Žestoka svađa u svlačionici presudila Špancu, Inter već u akciji

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.09.20. | 11:36

Antonio Konte želi levog beka u svom timu

Frenk Lampard više ne računa na Markosa Alonsa i Španac ima nešto više od četiri dana da ode iz Čelsija i pronađe sebi novo uhlebljenje! Ostrvom i dalje odjekuju priče da o žestokoj svađi Lamparda i Alonsa na poluvremenu onog rolerkostera na Hotornsu, a izgleda da je upravo to bila kap koja je prelila čašu.

Bilo je jasno još od momenta kada je Ben Čilvel zadužio opremu da će Čelsi do kraja letnje pijace prodati jednog levog beka, ali verovalo se da je višak Emerson Palmijeri. Umesto toga, Lampard je precrtao Alonsa koji iza sebe ima nekoliko teških dana. Bio je direktan krivac za prvi od tri gola VBA u prvom poluvremenu, na terenu kao da nije postojao i nije bio koristan ni u jednoj fazi igre, zbog čega je bio zamenjen već na poluvremenu.

Izabrane vesti

Navodno, Lampard je bio izuzetno besan na Španca zbog ponašanja na terenu, a onda je i temperamentnom levom beku prekipelo i tada je hteo da napusti stadion bez dozvole i vrati se u timski autobus, odakle bi gledao drugo poluvreme. To je i uradio pošto se istuširao, ali se nedugo zatim vratio na stadion i otišao na tribine kraj Matea Kovačića, koga je Lampard takođe zamenio već u pauzi između dva dela.

Pouzdani sajt Atletik saznao je od nekog iz svlačionice da su igrači bili zaprepašćeni Lampardovim besom i da ga nikada ranije nisu videli takvog. Navodno, posle toga se moglo čuti i da će biti ogromno iznenađenje ako Alonso više bude igrač Čelsija posle 5. oktobra. 

I upravo su se tu slomila kola na Alonsovim leđima. Poput Kepe Arizabalage, kome je poručio da više nema mesta u timu, Lampard je i čelnicima kluba jasno stavio do znanja da mu Alonso više nije potreban i da slobodno mogu da ga prodaju.

To je prilika koju je spremno dočekao Antonio Konte. Inter, naime, celog leta namerava da kupi levog beka i dugo je fokus bio na Emersonu Palmijeriju. Klubovi nisu mogli da se nađu oko cene pošto se Čelsi nije spuštao ispod sume od 25.000.000 evra. Sada bi moglo da bude drugačije. Interu je i dalje potreban levi bek, s obzirom da je Aleksandar Kolarov projektovan da bude jedan od trojice štopera u poslednjoj liniji, a Alonso je okarakterisan kao neko ko bi mogao da ispuni sve zahteve koje Konte traži.

Uostalom, Antonio Konte je i doveo Alonsa u Čelsi pre četiri godine i Španac je najbolji fudbal svoje karijere igrao upravo kod sadašnjeg trenera Nerazura. S obzirom da Alonso ima još tri godine ugovora, veruje se da ga Čelsi neće pustiti za sumu manju od 18.000.000 evra, što je zapravo popust s obzirom da je prekobrojan na Stamford Bridžu. 

Alonso je već nastupao u Italiji i to dve i po godine – ne računajući šest meseci provedenih u Sanderlendu – za Fjorentinu iz koje je kasnije otišao u Čelsi za 23.000.000 evra. 



tagovi

Markos AlonsoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara