Uzavrela atmosfera kraj aut-linije između Lamparda i Klopa (©Reuters)
Uzavrela atmosfera kraj aut-linije između Lamparda i Klopa (©Reuters)

Lampardova lekcija za šampiona: Tanka je linija između pobednika i arogancije

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.07.20. | 09:33

Frenk Lampard nezadovoljan ponašanjem pojedinih igrača Liverpula, ali i odrađenim poslom u odbrani

Svima je jasno da je u eri Romana Abramoviča rivalstvo između Čelsija i Liverpula podignuto na potpuno novi nivo, pa je tako svaki okršaj Plavaca i Redsa nabijen emocijama i adrenalinom.

To se jasno videlo i u sredu uveče, gde je Liverpul “petardom“ razneo Čelsijeve snove o overavanju mesta u Ligi šampiona već na Enfildu, pa će klub sa Stamford Bridža morati da uzme makar bod protiv Vulverhemptona kako bi definitivno završio posao.

Izabrane vesti

Uz činjenicu da je palo osam golova u meču koji je praktično bio nebitan za domaćina i da se svih 90 minuta u vazduhu osećao strašan naboj energije i nervoze, ono što je svima bilo u centru pažnje jeste razmena vatre između Frenka Lamparda i Jirgena Klopa traj terena. Dvojica trenera imala su nekoliko čarki tokom utakmice i to uglavnom kada su Liverpulovi igrači tresli mrežu Kepe Arizabalage. Legendi Čelsija zasmetalo je ponašanje pojedinaca sa klupe i na terenu tokom proslave golova, što je i signalizirao svom kolegi nekoliko metara dalje. Na kraju je ipak morao da reaguje i četvrti sudija i smiri uzavrelu atmosferu.

Neki bi se setili one stare i rekli da “ko gubi, ima pravo da se ljuti“, međutim Frenk Lampard je želeo da udeli novom šampionu lekciju ponašanja u sportskom duhu, koji je po njegovom mišljenju Liverpul izgubio čekajući da se okiti titulom pune tri decenije i da pehar podigne na svom Enfildu...

“Nemam nikakav problem sa Jirgenom Klopom, ono što je napravio s ovim timom je fantastično“, odmah je razjasnio situaciju Lampard posle utakmice, pa nastavio:

“Ne bih o ponašanju pojedinaca, ali neki ono što su radili neki... Tanka je linija između pobednika koji slavi osvajanje titule i arogancije. Kapa dole Liverpulu, koji je pošteno osvojio titulu, ali tokom meča nema mesta takvim emocijama“.

Mada je bio ljut zbog ponašanja domaćina, Lampard se dosta fokusirao i na brojke sa semafora, a one kažu da je Čelsi dozvolio pet golova protivniku...

“Razlog zašto neću da ulazim previše u ono što se dešavalo kraj terena jeste to što smo primili pet golova. I to neke na stvarno izuzetan način, poput onog slobodnog udarca Trenta Aleksander Arnolda. Tih pet golova su posledica timski i individualnih grešaka, čime smo Liverpulu dali krila u ranoj fazi utakmice. Kod rezultata 4:3 osetio sam da možemo da se vratimo. Ali onda smo opet napravili rešku i Liverpul je na kvalitet iskoristio ono što mu se pružilo. I pored svega ima dosta pozitivnih stvari o kojima mogu da govorim“.

Čelsiju je do kraja ostalo da ugosti Vulverhempton, a onda sledi i finale FA kupa protiv Arsenala...

“Na dve smo utakmice do kraja i zato je sada jako važno da ostanemo zajedno – tim, igrači, navijači... Da završimo sezonu kako valja“.

Kao i mnogo puta tokom sezone, Lampard je poslao jasnu poruku mladim igračima da moraju da pruže mnogo više, ako žele da ostanu standardni prvotimci.

“Moraju da uzmu ono što im se daje. Imamo dobar miks mladih igrača i znam da ta mladost ponekad može da bude od pomoći, ali isto tako moram da znam da li imam igrače koji mogu da igraju u TOP klubu. Na kraju, treba da budemo zadovoljni. Da nam je neko ponudio ovu poziciju pred start sezone, prihvatili bismo je odmah, jer mnogi nisu verovali da možemo do prva četiri mesta. Dolazi nam težak protivnik i sada je sve u našim rukama. Verujem u ovaj tim, igrače“.



tagovi

Frenk LampardJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara