(©Reuters)
(©Reuters)

Sa ovakvom odbranom se ne sme u Ligu šampiona: Liverpul "petardom" ostavio Čelsi da "visi" do poslednjeg kola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.07.20. | 23:10

Na Enfildu 5:3 za Redse

Protiv Mančester Sitija je možda bio mamuran, protiv Arsenala nije previše zapinjao, ali je na megdan Čelsiju izašao pravi, šampionski Liverpul koji ne prašta greške, a Plavci su ih i te kako pravili, i za to bili surovo kažnjeni - 3:5 (1:3).

Džaba ekipi Frenka Lamparda osam pobeda od nastavka sezone, na trenutke i dopadljiva igra, kad u poslednjem kolu porazom od Vulvsa može da izvisi za Ligu šampiona, ukoliko Lester savlada Mančester Junajted. Džaba mu i Hakim Zijeh, Timo Verner, pa i Kai Haverc koji se sve češće dovodi u vezu sa Plavcima, ukoliko pod hitno ne dotera odbranu.

Izabrane vesti

Liverpul jeste imao terensku inicijativu od starta utakmice, ali iz nje nije izrodio nijednu pravu priliku. Umesto toga, Čelsi se ponudio da "pomogne" i Redsi to nisu odbili. Prvo je evrogolu Nabija Keite sredinom prvog dela prethodila izgubljena lopta Vilijana na tridesetak metara od svog gola, potom je petnaestak minuta kasnije zakazao živi zid londonskog tima kod prelepog slobodnjaka Trentra Aleksandera Arnolda, da bi nedugo zatim slabu intervenciju Olivijea Žirua prilikom kornera Liverpula u novi gol pretvorio Žoržinjo Vajnaldum. I Liverpul je za ravno dvadeset minuta stigao do velika tri gola prednosti, a da nije ni stvorio konkretnu šansu.

Međutim, Žiru se ubrzo, već u nadoknadi prvog poluvremena ispravio i u pravom trenutku smanjio zaostatak. Ipak, već na statu drugog dela Roberto Firmino je svojim prvim golom na domaćem terenu u sezoni vratio svoju ekipu na bezbedna tri gola razlike. Tada je Frenk Lamaprd shvatio da je vreme da nešto promeni i - pogodio je. Dva minuta bilo je potrebno Kristijanu Pulišiću da napravi dar-mar po levoj strani i kao na tacni namesti šansu još jednom rezervisti, Tamiju Ejbrahamu. Mladi Amerikanac je desetak minuta kasnije ponovo bio u centru pažnje. Dobilo je 21-godišnje krilo upotrebljivu loptu u šesnaestercu protivnika od Kaluma Hadson-Odoija - takođe ušao sa klupe - očekivali su svi povratnu loptu, a umesto toga, Pulišić se majstorski okrenuo i pogodio za 4:3!

Usledio je potom nešto mirniji period meča, međutim, vreme je odmicalo, Plavci nisu imali šta da izgube, te su se zaleteli ka Alisonovom golu. I kako to obično biva protiv Liverpula, "sevnula" je kontra, Endi Robertson se za tili čas našao na drugoj strani, poslao oštru loptu kroz šesnaesterac gostiju, koju je u stilu velikih majstora propustio mladi Kurtis Džouns, a na drugoj strani sačekao Aleks Okslejd-Čembrlejn i zapečatio sudbinu londonskog tima.

Nije ni tu bio kraj defanzivnim greškama Čelsija. Kepa Arizabalaga, čija se sudbina na Stamford Bridžu sve češće dovodi u pitanje, samo je pogledom ispratio jedan centrašut koji je prošao kroz njegov peterac, ali je Virdžil van Dajk oprostio španskom golmanu. Antonio Ridiger definitivno nije, što se moglo i videti u pogledu koji je uputio kolegi na gol-liniji.

PREMIJER LIGA - 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Norič - Barnli 0:2 (0:1)

/Vud 45+5, Godfri 80/

Nedelja

Bornmut - Sautempton 0:2 (0:1)

/Ings 41, Adams 90+8/

Totenhem – Lester 3:0 (3:0)

/Džastinm 6 ag, Kejn 37, 40/

Ponedeljak

Brajton - Njukasl 0:0

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Rišarlison 46/

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Podense 41, Džoni 68/

Utorak

Votford - Mančester Siti 0:4 (0:2)

/Sterling 31, 40, Foden 63, Laport 66/

Aston VIla - Arsenal 1:0 (1:0)

/Trezege 27/

Sreda

Mančester Junajted - Vest Hem 1:1 (0:1)

/Grinvud 51 - Anotnio 45+2 penal/

Liverpul - Čelsi 5:3 (3:1)

/Keita 23, Arnold 38, Vajnaldum 43, Firmino 55, Čembrlejn 84 - Žiru 45+3, Ejbraham 61, Pulišić 73/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaČelsiLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara