Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Lautarissimo!

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.10.23. | 10:16

Prvi igrač u istoriji Serije A koji je ušao sa klupe i postigao četiri gola, Inzagi oduševljen i "pecka" Argentinca, agent najavljuje potpis novog ugovora

Prelepo veče poslednjeg dana septembra, Lautaro Martinez vratio je osmehe na lica navijača Intera posle nokdauna protiv Sasuola i sa četiri gola ispisao nove stranice fudbalske istorije u Italiji.

Popularni Bik postao je prvi i jedini igrač u istoriji kalča koji je ušao sa klupe i postigao četiri gola! Argentinac je to uradio za manje od pola sata, u razmaku od 62. do 89. minuta, pošto je ubrzo po startu drugog poluvremena zamenio Aleksisa Sančeza. Bio mu je potreban odmor, videlo se to još tokom gostovanja na San Sebastijanu. Simone Inzagi mu je dao mogućnost da na brzinu napuni baterije, kako bi u kratkom roku rešio mučenje u Salernu i takođe odgovorio na asistencije Rafaela Leaa kojim su Rosoneri nakratko preuzeli vrh tabele.

Izabrane vesti

Lautarova zvezdana noć, simboličnog naziva “Lautarissimo“ čime se jasno stavlja do znanja da je bilo spektakularno, italijanska fudbalska javnost se pita koji su njegovi dometi i može li da obori rekord sunarodnika Gonzala Iguaina od 36 ligaških golova iz sezone 2015/16? Posle pokera golova u Salernu Martinez je na dobrom putu, međutim ono što najviše zadovoljava fudbalske sladokusce jeste njegova progresija koja traje i šestu godinu pošto je zaigrao u dresu Intera. Već je prevazišao svoj najbolji start u Seriji A, a otkako je podigao trofej namenjen svetskom šampionu u Kataru prošlog decembra, vidi se da puca od samopouzdanja i da je s vremenom dodatno unapredio igru i predstavio neke elemete koji dosad nisu bili prisutni.

Interovi tifozi su euforični posle njegovih devet golova, pogotovo što je sada dobio šansu da potpuno prodiše s obzirom da nema Romelua Lukakua i da odlično funkcioniše sa Markusom Tiramom na terenu. Njegov agent je dodatno oraspoložio sve u Interu najavom da bi Lautaro uskoro mogao da potpiše novi ugovor.

“Produžetak ugovora je opcija. Pričao sam o tome sa Interom i Lautarom. Njihova veza je najvažniji faktor u tome. Pričamo već o rešenju koje bi bilo idealno za sve strane. Verujem da je konekcija koju klub i igrač imaju najvažnija stvar. On je već odbio nekoliko ponuda od klubova širom Evrope, svi znaju koliko je vezan za Inter. Oseća se dobro u lepoj atmosferi. Kad god mu donesem neku ponudu, on samo kaže: 'Inter Ale, Inter'. Neverovatna je strast koju oseća prema klubu i igračima. Oseća neverovatnu privrženost klubu i celoj grupi“, rekao je Alehandro Kamano.

Reči Lautarovog agenta zvuče verovatno lepše od serenade za Interove pristalice. Jedan od najproduktivnijih golgetera Evrope ne želi da ode, iako je svima jasno da bi na nekom drugom mestu verovatno zaradio više i verovatno bio u ozbiljnijoj konkurenciji za titulu evropskog šampiona. Da se razumemo, Interovo prošlogodišnje finale je verovatno slučajnost, ali ako Martinez ostane privržen klubu i u budućnosti, imaće oko čega da gradi tim za nešto više u kontinentalnim okvirima.

“Lautaro je sjajno počeo sezonu, ali otkako sam ovde on je konstantan i trebalo mu je malo da odmori. On je naš lider, kapiten i treba da nastavi ovako“, poručio je oduševljeni Simone Inzagi i zatim malo “pecnuo“ svog napadača:

“Mora da nastavi ovako i da ne dozvoli da se zaustavi. Da vam kažem, moj poker golova protiv Marselja bio je bolji (smeh). Mogao sam da postignem i pet, ali sam promašio penal“.

Svestan je i Lautaro da je ubedljiva pobeda u Salernu bila neophodna ekipi posle šokantnog poraza od Sasuola, ali ne krije i da je sada potrebno da se uhvati novi zamah ka seriji pobeda.

“Ovo je bilo od krucijalnog značaja za nas. Izgubili smo na San Siru, iako taj poraz nismo zaslužili. Primili smo dva gola iz naših grešaka i morali smo da pobedimo Salernitanu. Stvarali smo šanse i u prvom poluvremenu, ali jednostavno nije išlo. U nastavak utakmice ušli smo sa pravim stavom i to je moralo da se isplati. Postigao sam četiri gola, ali najvažnije je da smo pobedili. Pokušavam da budem bolja verzija sebe svaki put kada izađem na teren. Imam porodicu i dvoje dece, svi oni mi pomažu da ostanem fokusiran na igru“, izjavio je Lautaro posle utakmice u kojoj je ispisao istoriju.

Svima je više nego jasno koliko je Dijego Milito bio u pravu kada je u razgovorima sa Pjerom Auzilijom insistirao da Inter kupi Lautara za 17.000.000 evra i bonuse, uz procente od naredne prodaje. Isprva Lučano Spaleti nije prepoznao Lautarov talenat pošto ga je koristio kao alternativu za Maura Ikardija. Tek pošto je jedan Argentinac ražalovan, drugom je svanulo. Sezonu 2018/19 završio je sa devet golova, od čega šest u ligi, da bi kod Antonija Kontea usledila eksplozija – u sezoni 2019/20 zatresao je mrežu 21 put, od toga 14 u prvenstvu, zatim je imao još 19 recki godinu dana zatim, a 17 puta je bio strelac u Seriji A. Prošle sezone je postigao 28 golova, a sada je na već deset iz osam utakmica, odnosno devet iz sedam ako gledamo samo fudbal u Italiji. Od toga je samo jedan došao sa kreča, protiv Salernitane baš pošto je Hakan Čalhanoglu bio na klupi za rezerve i to je njegova odgovornost. Da Turčin nije zadužen za jedanaesterce, Lautaro bi verovatno imao još i bolji učinak!

Svakako, Argentinac je pokazao koliko je sposoban i spreman da vuče ekipu i pruži joj nova zadovoljstva. Samo nebo je granica.


tagovi

Lautaro MartinezInterSimone Inzagi

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara