(©Starsport)
(©Starsport)

Lazetić posle istorijskog uspeha: Čukarički nas je naterao da budemo iznad maksimuma

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 19:58

Strateg TSC-a ukratko analizirao najveći uspeh kluba nakon remija u derbiju sa Vojvodinom

Veliko slavlje u Bačkoj Topoli nakon ostvarenog plasmana u elitno takmičenje UEFA. Bod je bio dovoljan i bod su i uzeli izabranici Žarka Lazetića i tako sačuvali drugo mesto. Na kraju su bodovno izjednačeni sa Čukaričkim, ali o tome neće previše razmišljati niko u klubu. Još jedan vojvođanski derbi doneo je nove varnice, poveo je TSC iz penala da bi Čumić poništio prednost domaćih i vratio neizvesnost u meč (1:1).

Trener TSC-a Žarko Lazetić je na konferenciju za štampu stigao nakon kratkog slavlja na terenu. Zadovoljan je šef stručnog štaba TSC-a, koji je ostvario uspeh i na ličnom planu pa će prvi put imati priliku da igra u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje. Priznaje mladi trener da je Vojvodina imala prednost, jer je došla da igra bez takmičarskog značaja, što je omogućilo fudbalerima novosadske Stare dame sa sa sebe skinu teren rezultata.

Izabrane vesti

„Teška je glava i sputana je pritiskom, sve deluje teško. Vojvodina je bila rastrčanija i slobodnija u igri. Mi smo delovali teško kao da smo čekali da će nešto samo da dođe, posebno posle gola, tako da nismo bili mi. Danas je finale koje se ne igra ili se pobedi ili izgubi. Bili smo dobro pripremljeni, primili smo gol, ali nije bilo mnogo većih šansi pred našim golom. Čestitam igračima i svima u klubu na ovom fantastičnom uspehu. Posebno mi je drago je to da smo imali kontinuitet, uzeli smo skoro isto bodova u obe polusezone. Ekipe su se u plej-ofu nameštale na nas kao da smo Zvezda ili Partizan, uspevali smo timskim radom i ambijentom da dođemo do uspeha“, rekao je Lazetić.

Imao je reči hvale Lazetić i za ekipu sa Banovog brda, koja je cele sezone u stopu pratila njegov tim, čak mu na kratko i preotimala drugu ili treću poziciju. Jedan od razloga za uspeh Topolčana je i ta dobra forma Brđana, smatra trener TSC-a.

„Čestitam i Čukaričkom, isto bodova na kraju kao mi, bili su izvanredni i pogurali su nas da odemo iznad nekih granica. Mi smo samo gubili od tri ekipe ove sezone u šest utakmica. To je neverovatno. Čukarički je izvukao od nas više od maksimuma. Sada može da krene veliko slavlje, da malo ne mislimo na fudbal i da se odmorimo od ove naporne ali izuzetne sezone“, istakao je Žarko Lazetić.

Trener Vojvodine Radoslav Batak je prvo čestitao protivniku na istorijskom uspehu i plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Čestitke TSC-u na drugom mestu. Žarko je radio prošle godine dobar posao, nekad postoji kod nas trenera kriza, oni su to ispratili i zasluženo stali iza njega. TSC je ove godine doživeo jedan da ne kažem bum, sve su to radili od prošle godine, selekciju, nadogradnju igre“, istakao je Batak.

Zatim se strateg novosadske Stare dame kratko osvrnuo na nastup svojih izabranika, koji su još jednom odoleli Topolčanima na njihovom stadionu.

Jako sam zadovoljan igrom i rezultatom, kako smo se suporstavili danas, bili smo ravnopravni. Čestitam svojim fudbalerima što su sezonu završili na lep način“, podvukao je Batak.



tagovi

FK VojvodinaRadoslav BatakTSC Bačka TopolaŽarko LazetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara