Žarko Lazetić (Reuters)
Žarko Lazetić (Reuters)

Lazetić posle poraza u Londonu: Razočarani smo i ljuti, mogli smo da napravimo rezultat

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 00:54

„Mojes me nije pozvao na piće, treba ja to da zaslužim“, navodi strateg vicešampiona Srbije.

Delovalo je na momente da je pragu senzacija, ponovilo se mančestersko veče i u Londonu kada je Petar Stanić ukradenu loptu sproveo u mrežu i ispisao istoriju TSC-a. Ipak, reagovao je Dejvid Mojes, bacio na teren sve što je imao na klupi i na kraju slavio. Dugo će pamtiti ovu noć svi fudbaleri vicešampiona Srbije, jer su na vrelom terenu jednog premijerligaša ostavili dobar utisak- 3:1.

Pored dobre igre u određenim segmentima, nije zadovoljan Lazetić kada se sve sabere. Smatra mladi trener da je njegov tim ipak morao da pruži više, i odnese u Bačku Topolu pozitivan rezultat. Više od sat vremena su Topolčani odolevali, da bi trenutak nepažnje i pad koncentracije prouzrokvao preokret i doneo tri boda Čekićarima na početku kampanje u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

„Sad smo razočarani, naravno, nervozni i ljuti. Igrači su u tom raspoloženju, imali smo priliku, došli smo sa dobro organizvanom igrom u prvom poluvremenu do šanse da napravimo rezultat. Ovde smo došli da pokušamo da pobedimo utakmicu. Ostaje nam žal sada zbog tih golova iz prekida, iako je Vest Hem u tome izuzetan. Vord Prauz stavlja loptu gde god zamisli. Ovo će nam biti dobra lekcija, ali smo razočarani zbog poraza. Čestitam mojim igračima na borbi i istrajnosti, i Vest Hemu na pobedi“, rekao je Lazetić na konferenciji za medije posle utakmice.

Skočila je na noge celokupna klupa Topolčana kod pogotka Stanića, a Lazetić je delovao hladno i smireno. Smatra šef struke TSC-a da je njegova ekipa prikazala dobre momente u igri, koji treba da budu model i u nastavku takmičenja.

„Nisam se plašio, bio sam izuzetno srećan. Taka je posao, mozak radi šta će dalje da se događa, rano smo dali gol. Voleo bih da igramo većinu utakmica ili celu da igramo kao ovih desetak posle gola, sa ovakvom slobodom. To nam je cilj, ali zavisi od protivnika. Napravili smo napredak u odnosu na Bragu što se tiče celokupne igre, pokušaćemo da nastavimo u tim stilu i u narednim utakmicama. Raduje me što smo uspeli da šutiramo deset puta na gol Vest Hema“, ističe Žarko Lazetić.

Osvrnuo se strateg viceprvaka Srbije i na odnos sa kolegom sa suprotne strane, legendarnim Dejvidom Mojesom.

„Mojes je bio jako ljubazan prema meni, mada me nije pozvao na osveženje, treba ja to da zaslužim, mi smo još mali“, skromno priznaje Žarko Lazetić.

Znalo se da sa ekipom nije doputovao Josip Ćalušić, koji je kraći period povređen. Iznenađenje za sve bio je nastup Nikola Simića, koji je još jednom dobio šansu usred povrede standardnog čuvara mreže Veljka Ilića. Prethodni put je to bilo u meču sa Bragom, sada je nekadašnji čuvar mreže Vojvodine ostavio bolji utisak.

„Zadovoljstvo je igrati ovde protiv ovakvog kluba, nama će ovo značiti u budućnosti. Mada su trenutne impresije ljutnja i razočarenje, bili smo u prilici da napravimo nešto više. Ćalušić nije doputovao, Ilić je imao veliku želju da brani ali ima problem od reprezentacije, branio je protiv Železničara sa problemom i ovo nije bila utakmica da brani sto posto, nije bio u mogućnosti da bude sto posto. Nedostajao nam je, dobar je na bočnim loptama i centaršutevima, ali Simić je odličan golman i možemo na njega da se oslonimo i da ima naše puno poverenje“, podvukao je Žarko Lazetić.

Očarani su bili svi u TSC-u atmosferom i ambijentom u Londonu pa će im zauvek u sećanju ostati duel sa Čekićarima.

„Ovo je kolevka fudbala, hvala Bogu da smo ovo doživeli. Juče smo to gledali na televiziji, oduševljeni smo gradom, stadionom i ovo je neka druga dimenzija u odnosu kulture navijača, načina igre, celog ambijenta. Svako ko se bavi fudbalom je želja da se ovo ponovi. Ovo će biti utakmica koju ćemo pamtiti“, rekao je za kraj šef stručnog štaba Topolčana.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara