Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Lazetić slomio Irce: Omladinci Zvezde sa golom prednosti čekaju revanš u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 23:44

Zvezda stekla minimalnu prednost (2:1) pred revanš sa Sent Patriksom u Beogradu

Omladinci Crvene zvezde ukrasili su ovosezonsku premijeru u Evropi pobedom nad Sent Patriksom (2:1), a trijumf srpskog predstavnika sa dva gola potpisao je Marko Lazetić.

Talentovani napadač koji je za potrebe Lige šampiona za mlade privremeno prabačen iz prvog tima među vršnjake vrlo brzo je potvrdio da je značajno pojačanje za ekipu Marka Nađića. Već u trećem minutu perspektivni centarfor je na asistenciju Stefana Lekovića načeo rivala i režirao idealan početak utakmice za crveno-bele.

Izabrane vesti

Omladinski šampioni Srbije nastavili su u istom ritmu i posle vodećeg gola te su ubrzo potom pretili Kahvić i Nikolašević, međutim nisu bili precizni.

Golman irskog predstavnika našao se na testu i u 26. minutu kada je ponovo Mirko Nikolašević oprobao udarac, dok je neposredno potom retku priliku da pokaže golmanske veštine imao i Marinković.

Neposredno pred odlazak na odmor, na asistenciju Milosavića, Lazetić je udvostručio prednost i nagovestio rutinsku pobedu.

Dva gola vođstva bila su dovoljna zaliha da crveno-beli uđu potpuno rasterećeno u nastavak, a ubedljiviju prednost propustio je da donese Nikolaćević koji je nekoliko puta bio u izglednim gol šansama.

Nerealizovane šanse, ali i nesmotrena reakcija Melentijevića u 82. minutu za drugi žuti karton došli su na naplatu u samoj završnici utakmice kada je Mekromak ublažio poraz Sent Patriksa i očuvao minimalne nade Iraca pred revanš u Beogradu koji će biti odigran 20. oktobra na stadionu Čukaričkog.

LIGA ŠAMPIONA ZA MLADE - Staza šampiona, 1. kolo

Sent Patriks - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Stadion: "Ričmond Park", Dablin, Republika Irska.

Sudija: Ajvar Kristjanson (Island)

Strelci: Mekormak u 90. minutu za Sent Patrik, a Lazetić u 3. i 45. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: B. Kurtis, O'Rajli (Sent Patrik), Melentijević, Lečić, Stojanović Lazetić (Crvena zvezda).

Crveni karton: Melentijević (Crvena zvezda).

Sent Patriks: Kili, Dan, Veb, S. Kurtis, O'Brajan, B. Kurtis, Korbali, Fej, O'Rajli (od 46. Mekormak), Lipsjuk (od 79. Eni-Enzekve), Lonergan (od 90. I. Bajrn).

Crvena zvezda: Marinković, Mimović, Leković, Melentijević, Radojević, Lečić, Ćurić, Milosavić (od 59. Stojanović), Nikolašević, Lazetić, Kahvić (od 88. Pantić).


tagovi

Sent PatriksMarko Lazetić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara