Ivan Ilić (©Reuters)
Ivan Ilić (©Reuters)

Lazović i Ilić ispali iz kupa, Bari razmontirao Veronu na Bentegodiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 20:16

Povratnik u Seriju B slavio posle preokreta – 4:1

Čistili su favoriti niželigaše u italijanskom kupu, ali došao je red i da padne prva „veća glava“. Bari, povratnik u Seriju B, preslišao je Veronu u drugoj rundi. Darko Lazović i Ivan Ilić eliminisani su iz Kupa Italije – 4:1 (2:1).

Srpska kolonija u Torinu radovala se na startu sezone, srpski duet iz grada Romea i Julije dobio je packe. Posebno će Verona upamtiti Valida Čediru, rastavio joj je odbranu na proste činioce. Postizao je golove kao od šale, bio kreator preokreta tima sa juga Italije. Het-trikom je razredio raspored Veroni, imaće jednu obavezu manje.

Izabrane vesti

Početak kao iz bajke, završetak košmaran za Veronu. Mreža puna do vrha. Jeste deo standarnih prvotimaca odmaran – Antonjin Barak ušao u nastavku, Migel Veloso presedeo meč na klupi, dok Đovani Simeone čeka transfer i bio je van protokola – ali na četiri primljena gola i ispadanje na samom startu Verona nije računala. Pokušao je trener člana Serije A u drugom poluvremenu da promeni tok meča izmenama, ali bilo je prekasno.

Otvorila je Verona u ranoj fazi meča Bari, pospremio je Kevin Lazanja „otpadak“ u mrežu. Natrčao je iz drugog plana i poklopio loptu. Raspad je počeo od loše intervencije Lorenca Montipa... Kratko je odbio loptu, a Mišel Folorunšo ju je iz peterca zakucao pod prečku. A, onda je na scenu stupio Valid Čedira.

Mislima su domaći igrači već bili u svlačionici Bentegodija, pukla je kontra Barija. Leonardo Benedeti proigrao Valida Čediru, italijanski napadač je zalomio čuvara i postigao prvi od tri gola. Kod idućeg je imao daleko lakši zadatak. Martin Hongla vukao je Matiju Maitu u kaznenom prostoru, srušio je vezistu, a Čedira je loptu poslao u jednu, a Mantipa u drugu stranu.

Davide Faraoni je ostavio saigrače na cedilu u poslednjih dvadesetak minuta. Dobio je žuti zbog povlačenja, potom i crveni jer je prigovarao sudiji. Ubrzo je Valid Čedira iščačkao loptu u šesnaestercu, postigao het-trik i zapečatio sudbinu Veroni. I Ivan Ilić i Darko Lazović su odigrali ceo meč, a krilni fudbaler je na samom startu drugog poluvremena zaradio žuti karton.




tagovi

Kup ItalijeVeronaBariIvan IlićDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara