©Reuters
©Reuters

LE: Asistencija Birmančevića u pobedi nad Sivasom, Olimpijakos nije nadigrao ni Apolon, tvrd remi Pjunika i Šerifa

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.08.22. | 21:18

Švedski šampion se uzdigao na kraju leta i došao do značajne prednosti protiv Sivasa - 3:1

Početak leta, posle šokantne eliminacije od Žalgirisa, bio je izuzetno težak za Malme, ali je švedski šampion uspeo da se izdigne iznad problema, prođe prvo Krusejders, a sada je i nadomak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Ekipa Andreasa Georgsona u prvom meču plej-ofa ovog takmičenja nadigrala je turski Sivas i došla do dva gola prednosti pred revanš u Turskoj - 3:1 (2:1).

Svoj doprinos odličnom rezultatu Malmea doneo je i srpski krilni vezista Veljko Birmančević, koji je bio asistent kod vodećeg gola svog tima u 18. minutu, koji je postigao Mustafa Zejdan. Sivas je uspeo da se vrati golom Lejka Džejmsa u 30. minutu, ali je taj nalet ekipe Rize Čalimbaja bio kratkog daha.

Izabrane vesti

Malme je podigao nivo igre i napadao u naletima, došao do vođstva samo sedam minuta kasnije preko Andersa Kristijansena, a onda u 68. minutu postavio konačan rezultat zahvaljujući Niklasu Mojsanderu.

Olimpijakos je nastavio svoju crnu seriju ovog leta, bez obzira što je eliminisao Slovan u prethodnoj rundi posle izvođenja jedanaesteraca, pošto ni večeras nije ostvario pobedu "iz igre" u evropskim kvlaifikacijama. Ekipa Karlosa Korberana je uspela da "izvuče" remi na gostovanju Apolonu u Nikoziji, zahvaljujzći pogotku Korejca Hvanga u 29. minutu utakmice - 1:1 (1:1).

Apolon je poveo pogotkom Rangela Janga u 18. minutu, ali je ta prednost domaćina bila na snazi svega 11 minuta. Ipak, ekipa Davida Katale je kasnije uspela da odigra meč u svom stilu, dobro je bio osiguran prostor ispred gola odličnog Aleksandra Jovanovića, pa kiparski tim sa aktivnim rezultatom odlazi u Pirej za sedam dana.

Posle elimiminacije od Crvene zvezde jermenski Pjunik je izašao na megdan prošlogodišnjem "dželatu" srpskog šampiona u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Šerifu, ali je meč bio takav da praktično nije moglo ni da se dođe do drugačijeg rezultata od onog bez golova - 0:0.

Za to su bili odgovorni gosti, koji su iskoristili provereni recept iz mečeva sa Mariborom i Zrinjskim ovog leta, zatvorili su puteve ka svom golu i došli do rezultata koji ih čini velikim favoritima za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Pjunik je tokom meča pokušavao da se nametne na terenu, imao je nešto više ozbiljnijih pokuašaja, ali nije previše ugrožavao gol moldavskog prvaka.

Veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope napravio je i Ferencvaroš koji je bio ubedljiv protiv Šamroka na svom terenu (4:0), a minimalne prednosti imaju i Helsinki i Cirih.

LIGA EVROPE – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Helsinki - Silkeborg 1:0 (0:0)

/Braun 80/

Ferencvaroš - Šamrok 4:0 (2:0)

/Auzki 13, Traoere 35, 48, Ćivić 90+3/

Apolon Limasol - Olimpijakos 1:1 (1:1)

/Janga 18 - Hvang 29/

Malme - Sivas 3:1 (2:1)

/Zejdan 18, Kristijansen 37, Mojsander 68 - Džejms 30/

Pjunik - Šerif 0:0

Cirih - Harts 2:1 (2:1)

/Gerero 32, Džemaili 34 - Šankland 22pen/

Ludogorec - Žalgiris 1:0 (1:0)

/Tatomirović 2ag/

Dnjipro-1 - AEK Larnaka 1:2 (0:2)

/Altman 16, Svatok 29ag/

Gent - Omonija 0:2 (0:1)

/Haralmpus 20, Barker 76/

Austrija B. - Fenerbahče 0:2 (0:1)

/King 8, Dursun 89/


tagovi

MalmeVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara