Mesi (©Reuters)
Mesi (©Reuters)

Legendarna salveta ide na aukciju: Agent nudi prvi Mesijev ugovor za 350.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.01.24. | 10:29

Očekuje se da se i Barselona uključi u licitaciju

Čuvena je odavno priča da je prvi ugovor između Lionela Mesija, koji je tada imao 12 godina i Barselone potpisan na – salveti.

Na tom parčetu papira u restoranu treneri Đozep Marija Mingela, Karles Reksač i agent Horasio Gađoli su se obavezali da će ispuniti razne uslove prema porodici Mesi, samo da Lionel dođe u Barselonu i karijeru nastavi u tom klubu. Datum napisan na salveti je 14. decembar 2000. godine.

Izabrane vesti

E, sada ta salveta ide na aukciju! Tamo će je staviti agent Gađoli, koji nije uspeo da se iz nekoliko pokušaja dogovori sa Barselonom, koja je želela da se to dragoceno parče papira nađe u njenom klupskom muzeju.

Pošto dogovora nije bilo, Gađoli je angažovao britansku kompaniju Bonams, koja će organizovati aukciju i prvi Mesijev ugovor staviti na licitaciju. Očekuje se da početka cena bude čak 350.000 evra. Veruje se da će se i Barselona uključiti u ovu borbu van terena.

Jan Ehling iz kompanije Bonams je povodom aukcije rekao:

Ovo je jedan od najuzbudljivijih predmeta koje sam ikada držao u ruci. Da, u pitanju je obična salveta, ali je ona toliko čuvena, jer je njom obeležen početak karijere Lionela Mesija. Ona je promenila njegov život, a uticala na stvaranje nekih od najveličanstvenijih trenutaka za milijarde ljubitelja fudbala na svetu“, rekao je Ehling.


tagovi

Lionel MesiBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara