Kante iz Legije slavi pogodak (©Shutterstock)
Kante iz Legije slavi pogodak (©Shutterstock)

Legija se uvek muči sa izbeglicom, Krakovija u minusu

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.08.20. | 11:27

Uvodna runda Ekstraklase uvek "klizava"

Saplitanja u prvom kolu nisu retkost. Naprotiv. Primer je i jučerašnji poraz Leha na gostovanju Zaglebju, pa današnji favoriti u Ekstraklasi imaju jasan pokazatelj koliko "klizava" ume da bude uvodna runda. Otuda oprez, naročito sa Legijom, koja je pre četiri dana na jedvite jade srušila Linfild u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona...

Izabrane vesti

Prvi će na teren Krakovija i Pogon (15.00). Domaći sastav u sezonu je ušao sa pet bodova minusa, pošto je kažnjen od strane Saveza zbog nameštanja utakmica u sezoni 2003/04. Bodovni deficit ne bi trebalo da bude veliki problem za pulene Mihala Probjerža, koji imaju kvalitet za vrh. Protekle sezone Prugasti su osvojili Kup, i u dobrom delu sezone držali korak sa liderom. Izgubili su Lopeza, ali čini se da je Alverez bolji. Sve u svemu, Krakovija će ove sezone verovatno biti jača i boriće se za podijum. U to nema dileme.

Pogon je velika nepoznanica. S jedne strane, kontroverzni predsednik je izgubio svog najvažnijeg sponzora, a sa druge, novi stadion samo što nije gotov. Srpski trener sa nemačkim pasošem Kosta Runjaić napravio je dobar tim, koji je mogao da se bori za najviše domete, ali je tokom leta izgubio one najvažnije igrače. Među njima i Srđana Spiridonovića, koji je pojačao Crvenu zvezdu. Od novajlija se izdvaja Mihal Kuharčik, koji se posle godine u Uralu vratio u Poljsku, ali ne u Legiju, već u tim iz Ščećina.

Dva i po sata kasnije snage odmeravaju Šljonsk i Pjast (17.30). Jedan od derbija kola. Trener je takođe najvažnija osoba u Vroclavu. Šljonsk je junak jednog od najzanimljivijih transfera sezone, pošto je u svoje redove uspeo da vrati iskusnog Valdemara Sobotu, koji je prethodnih godina branio boje Klub Briža i Sankt Paulija. Obično klubovi kojima upravlja grad ne izgledaju najbolje, ali u Vroclavu je situacija drugačija. Šljonsk je minuli šampionat okončao na petom mestu, a sada se cilja viši plasman. Sa razlogom.

Pjast svakog leta ostaje bez najboljih, ali nekako mu uspeva da gubitke nadoknadi i ostane u gornjem domu. Klub su napustili Hatelej i najbolji strelac Horhe Feliks, pa ostaje da se vidi hoće li Jakub Svjerčok, koji je pozajmljen od Ludogoreca, uspeti da ga zameni.

Za kraj današnjeg programa, okršaj Rakova i Legije (20.00). Domaći tim ne igra na svom stadionu, već rivale dočekuje u obližnjem Belhatovu, ali mu to ne smeta previše. Naročito ne kada ima posla sa rivalom iz Varšave. Na prethodna dva duela, kao domaćin, protiv Legionara Rakov je slavio u okviru Kupa, dok je u prvenstvu remizirao. Kompletnu proteklu sezonu Rakov je proveo kao izbeglica, a završio ju je na 10. mestu, bez trzavica. Tako bi trebalo da bude i ove sezone.

Legija igra za titulu, to je očigledno. Da li će biti slabija ili jača, pitanje je. Definitivno je branilac krune napravio zvučne transfere, na primer povratak Boruca i Kapustke. Marketing je sjajan, ali da li će oni biti kvalitetno pojačanje za tim Aleksandra Vukovića? Kako god, Legija cilja prvo mesto i ništa sem toga.

POLJSKA 1 - 1. KOLO

Petak

Zaglebje - Leh 2:1 (0:1)

Subota

15.00: (2,05) Krakovija (3,35) Pogon (3,80)

17.30: (2,60) Šljonsk (3,20) Pjast (2,80)

20.00: (4,60) Rakov (3,60) Legija (1,80)

Nedelja

12.30: (2,00) Visla Plock (3,45) Stal Mjelec (3,80)

15.00: (3,90) Varta (3,50) Lehija (1,95)

17.30: (1,90) Gornjik Zabže (3,50) Podbeskidzje (4,10)

Ponedeljak

18.00: (2,15) Jagjelonija (3,40) Visla Krakov (3,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PogonKrakovijaRakovLegijaPoljska 1Pjast GljiviceŠljonsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara