Feran Tores i Robert Levandovski (Reuters)
Feran Tores i Robert Levandovski (Reuters)

Leva kao nekad Ronaldo i Robertova renesansa po Ćaviju za Barsinu sedmu vezanu ligašku recku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 22:56

Kadiz na gostovanju na Kamp Nou koštao pad koncentracije u finišut prvog poluvremena

Počeo je Real Madrid da pobeđuje u kontinuitetu, ali da bi se približio neprikosnovenom lideru, mora da sačeka i neki kiks Barselone. A pitanje je kada će se takav scenario dogoditi. I kada ne briljira, katalonski tim niže trijumfe. Večeras mu je u 22. kolu Primere Kadiz bio zamorče za sedmu uzastopnu recku u prvenstvenim utakmicama. Nije Barsa zaplesao onako kako ume, našla joj se odbrana na vetrometini u završnim minutima utakmice, ali joj je blickrig u finišu prvog dela igre bio dovoljan da zadrži osam bodova prednosti u odnosu na Real - 2:0.

Iako ga u poslednje vreme ne krasi Bog zna kakva golgeterska forma, Robert Levandovski od večeras može da se pohvali istorijskim brojkama u španskoj eliti, a Serhi Roberto da je doživeo nesvakidašnju igračku renesansu otkako sarađuje sa Ćavijem.

Izabrane vesti

Načeo je španski univerzalac Kadiz u 43. minutu, pa nekih stotinak sekundi kasnije namestio gol Levandovskom. Od dolaska Ćavija na kormilo katalonskog kluba Roberto je postigao tri ligaška gola na 13 utakmica. Prethodno je na 208 mečeva u Primeri tresao mrežu samo pet puta. Osim toga, večeras mu se prvi put u španskoj eliti gde je sakupio 221 nastup desilo da na istom meču bude i strelac i asistent.

Osim pomenutog dvojica bila je ovo utakmica Ferana Toresa. Od sredine januara nije bio starter, ili je propuštao mečeve ili je dobijao priliku na kašičicu. Ćavi ga je večeras lansirao u startnu postavu i nije se pokajao. Iz svakog poteza isijavala je ogromna želja za dokazivanjem, predstavljao je permanentnu opasnost po odbranu Kadiza, a njegov prodor i centrašut (te udarac glavom Levandovskog) prethodili su vodećem golu domaćina.

Barsa je prvo poluvreme pečatirala 15. prvenstvenim golom Levandovskog. Poljaku je samo 19 utakmica bilo dovoljno za taj učinak čime je postao drugi najbrži strelac tog broja golova u debitantskoj sezoni Primere. Lider je i dalje Kristijano Ronaldo koji je isporučio 15 pogodaka na prvih 17 mečeva takmičarske 2009/10.

Barselona se očigledno zadovoljila kapitalon iz prve polovine susreta i nije se naročito trudila da ga uveća. To je možda moglo i da joj se obije o glavu. Kadiz je počeo da grize u završnici, čak je opsedao gol Mark Andrea Ter Štegena. U završnih petnaestak minuta Nemac je imao poprilično posla. Namučili su ga rezervisti gostiju. Počev od šuta Fedea San Emeterija iz 78. minuta, preko udarca rezerviste Kristofera Ramosa de la Flora kada je loptu preusmerio do stative, a okvir gola pomogao mu je da sačuva mrežu netaknutom. Bilo je to posle pokušaja još jednog rezerviste, ovoga puta Hondurašanina Čoka Lozana.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Đirona - Almerija 6:2 (4:0)

/Kasteljanos 8, Cigankov 34, Rikelme 36, Ernandez 43, Martin 77, Stuani 79 - Ramazani 66, Ture 81/

Subota

Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)

/Ojarzabal 5 - Le Norman 90+3ag/

Betis - Valjadolid 2:1 (2:1)

/Huanmi 2, Kanales 45+4pen - Larin 30/

Majorka - Viljareal 4:2 (2:1)

/Kadevere 20, Rodrigez 45, 56, Murići 63 - Morales 43. Čukvueze 50/

Osasuna - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Valverde 78, Asensio 90+2/

Nedelja

Elče - Espanjol 0:1 (0:0)

/Darder 90+2/

Rajo Valjekano - Sevilja 1:1 (0:1)

/Ležen 66 - Suso 29/

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Grizman 73/

Barselona - Kadiz 2:0 (2:0)

/Roberto 43, Levandovski 45+1/

Ponedeljak

21.00: (2,75) Hetafe (2,85) Valensija (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaKadizserhi robertoSerđi RobertoRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara