Slavlje Pedrija i Levandovskog (© VIDEO)
Slavlje Pedrija i Levandovskog (© VIDEO)

Leva opet dva komada, dao ga i mali Pedri, ali nemirno dete Dembele je čovek kog je Barsa čekala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 21:35

Katalonci raspucani protiv Valjadolida – 4:0

Ono sa Rajo Valjekanom je bio incident, sve posle toga preti da postane pravilo. Igrala je nekad Barselona efikasan i dopadljiv fudbal, a na osnovu toga kako izgleda u minula dva kola možda bi mogla opet, jer je posle uverljivih 4:1 na Anoeti bila raspucana i u duelu sa Valjadolidom.

Na kraju je dobila još ubedljivije, mada mirne duše može da se konstatuje kako je zaslužila više golova i da će rivalima u Primeri ove sezone biti vraški teško da se odbrane od Ćavijevog napadčkog potencijala. Možda pojedinci mogu da se zaustave, ali toliko ih ima da uvek iskoči neko kvalitetan, pa su trijumf nad povratnikom u špansku elitu (4:0) potpisali jedan od najstariji i jedan od najmlađih.

Izabrane vesti

Znalo se da će Robert Levandovski isporučiti golove po dolasku u Kataloniju. Jedina je dilema koliko. Dvaput je bio precizan protiv Sosijedada, isto toliko u duelu sa Valjadolida, a prvi na meču – na pas još jednog novajlije, Rafinje – označio je da je sa 34 godine i sedam dana postao najstariji fudbaler u La Ligi koji je u prva tri kola tresao mrežu u 21. veku. Tim je oborio prethodni rekord u režiji njegovog i dalje aktuelnog saigrača, Pjera Emerika Obamejana, postavljenog prošle sezone.

Prepoznatljivim stilom, Barsa nije dala gostima da dišu, lako im je ulazila u kazneni prostor i jedan takav napad sredinom drugog dela krunisala još jednim pogotkom Levandovskog. Četvrtim na dve vezane utakmice.

Osim njega, navijači na Nou Kampu su imali razlog da ustanu sa sedišta i kad je mladi Pedri pred kraj prvog dela zatresao mrežu Đordija Masipa za dokaz koliko može da bude produktivan kad se pojavi iz drugog plana.

U Kataloniji mogu da budu zadovoljni što ih je napokon krenulo, s tim da je bilo očekivno da Levandovski “sipa”, a Pedri potvrdi talenat, ali se čini da ih najviše raduje probuđeni Usman Dembele. To derište koje skoro svakim potezom van terena (pregovori oko novog ugovora, noćni izlasci) nervira rukovodioce i izbacuje iz takta trenere i navijače očigledno poseduje sjajan smisao za fudbal i nije slučajno što mu je baš Ćavi našao žicu. Ovoga puta dve asistencije Francuza, za potvrdu da je najbolji paker La Lige. Potvrđeno tokom nedeljne večeri, kad je spakovao pogotke i Levi i Pedriju.

Ne može biti slučajno… Uz to je Dembele pogodio prečku, Levandovski stativu, pa prečku u finišu pre pogotka Serhija Roberta.

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Đirona - Selta 0:1 (0:0)

/Aspas 49/

Betis - Osasuna 1:0 (1:0)

/Iglesijas 34/

Subota

Elče - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Mendez 20/

Rajo Valjekano - Majorka 0:2 (0:1)

/Murići 13, Li Kang In 64/

Almerija - Sevilja 2:1 (1:1)

/Ramazani 42, Sadik 55 - Tores 30/

Nedelja

Hetafe - Viljareal 0:0

Barselona – Valjadolid 4:0 (2:0)

/Levandovski 24, 65, Pedri 43, Serhi Roberto 90+2/

22.00: (7,25) Espanjol (4,40) Real Madrid (1,45)

Ponedeljak

20.00: (3,70) Kadiz (3,10) Atletik Bilbao (2,30)

22.00: (4,10) Valensija (3,40) Atletiko Madrid (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaValjadolidPedriRobert LevandovskiUsman Dembele

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara