Robert Levandovski (@Reuters)
Robert Levandovski (@Reuters)

Levandovski zakazao očekivani El Klasiko u Saudijskoj Arabiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 21:56

Poljak golom protiv Osasune odveo Barselonu u finale Superkupa Španije

Kao što se očekivalo, kao što su se nadali organizatori španskog Superkupa u Rijadu, u meču za trofej ponovo će se sastati Barselona i Real Madrid. Atletiko je bio blizu da poremeti računicu gradskom rivalu, ali je pao posle produžetaka (3:3, 3:5), dok je Osasuna izdržala skoro sat vremena okršaja sa Barselonom, ali posle pogotka Roberta Levandovskog u 59. minutu nije uspela da se rezultatski vrati u meč. Štaviše, Arasateov tim u nadoknadi je još jednom poklekao za konačin je 2:0 u korist Katalonaca, koji će u novom El Klasiku u nedelju braniti pehar osvojen pre godinu dana.

Nisu Ćavijevi izabranici odigrali perfektan meč, da je Ante Budimir bio bolje koncentrisan ili u pojedinim situacijama imao nešto više sreće, rezultat bi verovatno bio drugačiji. Ipak, ostvarili su cilj i došli do pobede, a večerašnji duel najduže će pamtiti 16-godišnji Lamin Jamal zbog svog drugog gola za A tim Barselone. Prvi je dao Granadi u prvenstvenom remiju 2:2, da bi sada krunisao lep prodor Žoaa Feliksa u trećem minutu nadoknade.

Izabrane vesti

I jedan i drugi ušli su u igru sa klupe, s tim da je Jamal već u prvom poluvremenu zamenio povređenog Rafinju. Brazilcu je stradao mišić leve noge, teško je poverovati da će biti spreman za nedeljno finale, a inače je već treći fudbaler Barselone u 2024. godini koji je morao u ambulantu.


Obe ekipe večeras su otvoreno ušle u utakmicu. Za samo desetak minuta igre videli smo nekoliko veoma dobrih šansi na obe strane. Pretili su Levandovski i Feran Tores na jednoj, kasnije i Kristensen, a Budimir na drugoj strani. I pored toga, mreže su mirovale u prvom poluvremenu.

Po povratku sa odmora utakmica je nastavljena u istom ritmu, ali su nakon petnaestak minuta Barselonini fudbaleri bili ti koji su uspeli da pronađu put do mreže protivničkog gola. Učinio je to Levandovski nakon dodavanja Ilkaja Gundogana, mada će sigurno imati šta da zamere u Pamploni arbitru Alehandru Munjizu jer prethodno nije svirao faul Kristensena na centru.

Trudili su se fudbaleri Osasune u nastavku meča da stignu do izjednačenja, imali svoje prilike, ali nisu uspeli da izbegnu peti uzastopni poraz od Barselone. Na radost onih koji su se došli na ideju da se promeni format Superkupa Španije i turnir preseli u Saudijsku Arabiju.

SUPERKUP ŠPANIJE - POLUFINALE (RIJAD)

Sreda

Real Madrid - Atletiko Madrid 3:3 (2:2), produžecima 5:3

/Ridiger 20, Mendi 29, Karvahal 85, Savić 116ag, Dijaz 102+2 - Ermoso 6, Grizman 37, Ridiger 78ag/

Četvrtak

Barselona - Osasuna 2:0 (0:0)

/Levandovski 59, Jamal 90+3/



tagovi

BarselonaSuperkup ŠpanijeOsasunaRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara