Levi bek Dinama iz Zagreba u mladoj reprezentaciji Srbije! Precrtana „klasa 98“, pozvan Denis Stojković

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.09.20. | 13:18

Ilija Stolica priprema teren za naredni ciklus

Rezovi u mladoj reprezentaciji Srbije. Pošto više nemamo šansi za plasman na Prvenstvo Evrope odlučeno je da se šansa ukaže još mlađim snagama, kao priprema za naredni takmičarski ciklus. Otuda nekoliko debitanata na spisku selektora Ilije Stolica za mečeve sa Poljskom i Estonijom.

Prvi je Damjan Daničić, levi bek Dinama iz Zagreba, od početka sezone ozbiljna opcija u odbrani hrvatskog šampiona. Odigrao je tri utakmice za prvi tim, zaslužio poverenje trenera Zorana Mamića, bio po 90 minuta na terenu protiv Istre, Osijeka i Slaven Belupa, a sad će dobiti priliku da potencijal potvrdi u dresu Orlića. Daničić je izdanak Crvene zvezde, slala ga je na kaljenje u Grafičar, prošlog leta pustila u Voždovac, da bi ga skauti Modrih zimus doveli na Maksimir kao slobodnog igrača.

Izabrane vesti

Drugi debitant kod Stolice biće Radivoj Bosić. Još jedno izgubljeno Zvezdino dete, nezadovoljno statusom u zimu 2019. prešlo u tabor večitog rivala, međutim, kako ni kod Zorana Mirkovića, ni kod Sava Miloševića nije izborilo mesto u ekipi, napustilo je Topčidersko brdo i sreću potražilo u inostranstvu. Najpre u Drugoj ligi Švajcarske (Vil), da bi levokrilnog napadača nedavno dovela Olimpija iz Ljubljane, a počeo je da joj se isplaćuje golovima u kvalifikacijama za Ligu Evrope (protiv Vikingura) i u slovenačkom prvenstvu (protiv Domžala).

Treći dolazi iz Partizana. U pitanju je Denis Stojković, koji ima sve više minuta u poslednje vreme u prvom timu Partizana, reč je o igraču zanimljivog potencijala, koga je FSS vrbovao još dok je bio kadet, ali ovo m u je prvi put da će biti u mladoj selekciji. Zanimljivo je da je nekoliko igrača iz omaldinske reprezentacije prekomandovano u mladu, poput golmana OFK Bačke Alekse Miliojevića i defanzivca austrijskog Linca Danila Mitrovića.

Upada u oči da je Stolica definitivno raskrstio sa generacijom igrača rođenih 1998. Nema ni potrebe više da ih koristi, u pitanju je izlazno godište, za njih se ciklus neuspešno završio, tako da u dresu Orlića više nećemo gledati Luku Adžića, Erhana Mašovića, Veljka Birmančevića, Nikolu Čumića, Marka Šarića i golmana Marka Ilića.

Vreme je za smenu generacija, o čemu svedoči podatak da je selektor na spisak uvrstio petoricu fudbalera iz „klase 1999“, dok su svi ostali momci u rasponu od 2000. do 2002. Imaće priliku da se nametnu 9. oktobra kod kuće protiv Poljske i četiri dana kasnije na gostovati Estoniji.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Đorđe Petrović (Čukarički), Aleksandar Popović (Partizan), Aleksa Milojević (OFK Bačka);

Defanzivci: Svetozar Marković (Olimpijakos), Damjan Daničić (Dinamo Zagreb), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Mićević (Mladost Lučani), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Makabi Netanja), Danilo Mitrović (Linc);

Vezisti: Mirko Topić (Vojvodina), Filip Stevanović (Partizan), Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Verona), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Jovan Lukić (Čukarički), Denis Stojković (Partizan), Ivan Milosavljević (Voždovac), Viktor Lukić (Radnik);

Napadači: Filip Stuparević (Votford), Slobodan Tedić (Cvole), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Mihajlo Nešković (Inđija) i Radivoj Bosić (Olimpija).


tagovi

Mlada reprezentacijamlada reprezentacija SrbijeIlija StolicaDamjan DaničićRadivoj Bosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara