©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Levo krilo, desno krilo ili novi levi spoljni? Mitrović je Baharov univerzalac sa najboljim ocenama

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 09:15

Na osnovu svega viđenog posle dvadesetak dana priprema Crvene zvezde i tri odigrana meča, deluje da bi mladi univerzalac mogao da postane pravi džoker izarealskog stručnjaka u narednoj sezoni

Drži se Barak Bahar pomenutih principa u igri, ali u prva tri meča tokom pripremnog perioda napravio je različite taktičke probe. Većina igrača već sada dobro zna šta se od njih očekuje i koju će poziciju na terenu pokrivati u narednoj sezoni, ali izraelski strateg u svojim redovima ima i jednog univerzalca koji je pokazao da kvalitetno može da odgovori na više pozicija u timu i da praktično na svim bude podjednako produktivan. U pitanju je Stefan Mitrović, koji je na tri utakmice igrao na tri različite pozicije i na svakoj bio jedan od najistaknutijih igrača na terenu. To ustalom govori i podatak da je postigao jedan gol i zabeležio čak tri asistencije.

Bivši prvotimac Radničkog iz Niša protiv selekcije Užica je igrao na desnom krilu i asistirao kod golova Jovana Mijatovića i Aleksandra Kataija. Protiv Borca iz Banjaluke preselio se na suprotan bok i postigao pogodak nakon smušene reakcije odbrane sastava Vinka Marinovića. Konačno, u okšaju sa Zenitom, Bahar je isprobao sistem sa trojicom štopera i Mitrovića stavio na mesto levog spoljnjeg igrača, na koje je takođe odlično odgovorio taktičkim zahtevima i asistirao za pogodak Mirka Ivanića.

Izabrane vesti

Ono što Mitrovića izdvaja od većine domaćih igrača jeste fascinantna brzina. Rođeni Kruševljanin možda nema specifičan drbiling ili vic u igri, ali je sposoban da ekspresno menja pravac, što izuzetno odgovara stilu igre koji forsira izarelski stručnjak. Mitrović poseduje sposobnost da se konstantno ponavlja na levom boku, što u situaciji kada ispred sebe ima vihornog Pitera Olajinku može da bude pogubno po protivničku odbranu.

Ostaje da se vidi kakve su Baharove taktičke zamisli, ali je vrlo jasno da Mitrović može da postane ozbiljna opcija na mestu levog spoljnjeg igrača, bez obzira na to što je izraziti dešnjak. To mu ostalom nije nimalo smetalo u 40. minutu utakmice na Gasprom Areni, kada je iskoristio proklizavanje Vjačeslava Karavajeva, namestio loptu na desnicu, a onda perfektnim centaršutem na vrhu peterca pogodio dobro postavljenog Mirka Ivanića. U okršajima sa selekcijom Užica i Borca iz Banjaluke, brzonogi fudbaler Crvene zvezde je konstatno bio korak ispred čuvara i pronalazio rešenja da uposli svoje igrače iz navale, ali je utisak bio kompletan tek nakon okršaja sa ozbiljno kvalitetnim sastavom petostrukog uzastopnog šampiona Rusije.

Mitrović je prošlog leta stigao u Crvenu zvezdu kao velika želja tadašnjeg šefa struke Dejana Stankovića, imao je vrlo dobra izdanja u mečevima sa Ferencvarošem i okršaju sa Trabzonom na Marakani, ali je kasnije tokom sezone prošao kroz period stagnacije, pa je bilo više nego jasno da nije u potpunosti iskoristio sav svoj potencijal u crveno-belom dresu. Tokom zime se govorilo o otvorenim željama Barselone, Atletiko Madrida i Valensije, pa je delovalo gotovo sigurno da bi Kruševljanin ovog leta mogao da napusti crveno-beli tabor. Ipak, na osnovu viđenog u dosadašnjem posle dvadesetak dana priprema Crvene zvezde, deluje da bi Mitrović mogao da postane pravi džoker Baraka Bahara u narednoj sezoni.

Konkurencija na krilima u Crvenoj zvezdi gotovo nikada nije bila žešća, a posebno na leovm, koje po prirodi pokrivaju Piter Olajinka, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović i Vladimir Lučić. Dok su na desnom Osman Bukari, Jegor Prucev i Nikola Mituljikić. Mitrovićev je kvalitet to što podjednako dobro može da igra na oba, ali i da bude opcija na mestu takozvanog "vingbeka". U izostanku Iraklija Azarova u ovom delu pripremnog perioda, Mitrović se nametnuo kao rešenje za opciju kada crveno-beli igraju sa ofanzivnijim bekovima, iako je jasno da Milan Rodić sa svojim kvalitetom i ogromnim iskustvom još uvek ima prednost u svim sistemima. Ipak, i on se nalazi u situaciji da mu konkurencija u crveno-belom dresu nikada nije bila ozbiljnija nego ovog leta.


tagovi

Stefan MitrovićBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara