Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Licitacija na Ostrvu, ko je naslednik Solskjera? Nevil ima svog favorita

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.11.21. | 00:57

Nekadašnji as Mančester junajteda smatra da bi Maurisio Poketino bio odličan menadažer velikana s Old Traforda

Četiri godina sivila na Old Trafordu, bez trofeja, uz stotine miliona evra bačanih u prazno, bilans je Olea Gunara Solskjera. Nekadašnji napadač Đavola, koji se proslavio golom za pobedu u finalu Lige šampiona protiv Bajerna na Nou Kampu 1999. godine, nije se snašao na klupi velikana posle odlaska Žozea Murinja.

Uprava kluba na čelu sa vlasnicima, porodicom Glejzer, imala je dosta strpljenja za Olea, ali posle poraza protiv Votforda (1:4) u subotu, u Premijer ligi, odlučila je da smeni neuspešnog skandinavskog kormilara.

Izabrane vesti

Utorak, 18.45: (3,05) Viljareal (3,40) Mančester junajted (2,45)

Ostrvski mediji krenuli su da licitiraju ko će na klupu tima sa Teatra snova. Zinedin Zidan, Brendan Rodžers, Maurisio Poketino i Erik ten Hag se pominju kao kandidati. Geri Nevil, legenda kluba, kaže da bi voleo da vidi Poketina, nekadašnjeg trenera Totenhema, sada kormilara Pari Sen Žermena, na klupi Junajteda.

"Mislim da bi Maurisio Poketino, iako to sigurno nikada ne bi rekao, otišao iz Pariza sutra kada bi mu Mančester Junajted ponudio petogodišnji ugovor“, rekao je Nevil za Skaj Sports.

On smatra da bi projekat tima iz Mančestera bio prihvatljivji za Argentinca od onog koji ima u Pari Sen Žermenu.

"U PSŽ-u iz sezone u sezonu moraš da osvojiš Ligu šampiona ili si ispao iz igre. Mislim da to Poketinu ne odgovara. Mislim da bi on apsolutno došao u Mančester Junajted da zavisi od njega“.

Gaučos je verovatno nemoguća misija za tim sa Old Traforda, a drugi pik je Erik Ten Hag, trofejni trener Ajaksa. Nevil smatra da ne treba žuriti sa imenovanjem naslednika Olea Gunara Solskjera.

"Apsolutno u Junajtedu treba da sačekaju. Niko nije bio dostupan u poslednje tri ili četiri nedelje kada je ovo došlo do izražaja da biste nekom mogli odmah da date ugovor na tri i po godine“, istakao je Nevil i dodao da nikada nije video Antonija Kontea kao menadžera Junajteda.

Do imenevanje novog menadžera, brigu o fudbalerima preuzeće Majkl Kerik, dosadašnji Solskjerov pomoćnik. On će predvoditi tim u utorak u Viljerealu u petom kolu Lige šampiona.

Ole Gunar Solskjer odlazi uz isplatu pune plate bez obzira na užasne rezultate. Tako će mu klub isplatiti čak 7.500.000 funti na ime obeštećenja.



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedMaurisio PoketinoGeri Nevil

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara