Nikola Milenković (Foto: AFP)
Nikola Milenković (Foto: AFP)

Licitacija za Milenkovića može da počne: Liverpul i Totenhem kontaktirali Ramadanija, Konte još nije odustao

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 18:07

U priči je od ranije Mančester Junajted, kao i Milan, mada je primarni cilj Rosonera otkup Fikaja Tomorija

Ostalo je još oko tri meseca do otvaranja letnje fudbalske pijace, a već sada je jasno – Nikola Milenković će biti jedan od gorućih tema širom Evrope. Srpski defanzivac na nedeljenom nivou – ove je protiv Parme postigao još jedan gol, treći u sezoni – odskače od svojih saigrača na Artemio Frankiju i potvrđuje da s pravom želi u novu, ambiciozniju sredinu, jer Fjorentina i pored silnog ulaganja Roka Komisa to nije.

Nisu u Firenci u potpunosti izgubili nadu, i dalje veruju da će nekako uspeti da pronađu rešenje sa Falijem Ramadanijem kako bi Milenkovićev ugovor produžili i nakon leta 2022. godine, ali su svesni da su izgledi za tako nešto sve manji.

Izabrane vesti

A kada bivši fudbaler Partizana na leto uđe u poslednju godinu ugovora, u Fjorentini neće imati imati izbora nego da saslušaju ponude zainteresovanih strana. Ponude koje će teško dostići 40.000.000 evra, koliko je na startu sezone zahtevala od Milana, kao jedinog konkretnog kupca. Sada ih je, kako piše Kalčomerkato, mnogo više.

Prvi se još letos javio Vest Hem (odbijen), pisali smo nedavno o interesovanju Mančester Junajteda, koji se već raspitivao i trenutno razmatra pod kakvim bi finansijskim uslovima mogao da ga dovede, a lista engleskih interesanata, piše pomenuti sajt, duža je za još dva kluba – Totenhem i Liverpul. I ne samo da su pokazali interesovanje, već su navodno kontaktirali Milenkovićevog predstavnika Falija Ramadanija.

Kalčomerkato dalje napominje da ne treba zaboraviti ni Inter, čija je Milenković želja bio letos, kada se radilo na prelasku Milana Škrinijara u Totenhem. Pa iako je Slovak ostao na Đuzepe Meaci i trenutno predstavlja važan šraf u mašineriji Antonija Kontea, italijanski stručnjak i te kako ceni kvalitete 23-godišnjeg Srbina, zbog čega ne treba isključiti iz igre milanski tim, čak ni sada kad finansijska situacija na Meaci nije idealna.Jer sa samo 12 meseci do kraja ugovora, njegova cena će pasti na 30.000.000 evra i Fjorentina će morati da pristane na tu cifru ili da rizikuje da ga samo pola godine kasnije izgubi bez centa obeštećenja.

I Milan je i dalje drži sve opcije otvorene, Rosoneri su i dalje u kontaktu sa Ramadanijem, samo što imaju novi prioritet. Sportski direktor Milana Federiko Masara će u narednim danima razgovarati sa upravom Čelsija kako bi na kraju sezone dobio popust na 28.000.000 evra, koliko londonski klub traži za otkup Fikaja Tomorija. Engleski defanzivac je u potpunosti iskoristio slab period Simona Kjera i posebno Alesija Romanjolija, kupivši tako poverenje Stefana Piolija, te je trenutno Milanov plan A za jačanje defanzivne linije. Ali ako bi Milenkovića mogli da dobiju po povoljnijim uslovima, Violin fudbaler kojeg Paolo Maldini posebno ceni, ponovo bi se vratio u modu.


tagovi

Nikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara