Tod Kantvel, Žirano Kerk i Ten Kopmejners (©Reuters, ©AFP)
Tod Kantvel, Žirano Kerk i Ten Kopmejners (©Reuters, ©AFP)

Lids do 5. oktobra troši još 50.000.000 evra na holandskog Juseina Bolta, kapitena AZ i centarfora Noriča

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 13:42

Marselo Bijelsa u potrazi za novim pojačanjima

Vratio se Lids u Premijer ligu posle 16 godina i planira da u engleskoj fudbalskoj eliti ostane! Zbog toga je na Eland Roudu dosad utrošeno skoro 90.000.000 evra, a prema poslednjim najavama Marselo Bijelsa bi na još tri pojačanja mogao da utroši još 50.000.000 evropskih novčanica.

Možda je potpis Julijana Drakslera preambiciozan čak i za Marsela Bijelsu koji je uvek spreman za akciju i da timovi koji vode uvek teže najboljim dostupnim imenima, ali očigledno je da će novih imena biti u završnih sedam dana prelaznog roka. Kako se može pročitati Lids će do 5. oktobra pokušati da dovede oba krila i zadnjeg veznog.

Izabrane vesti

Prvo ime na listi želja je Tod Kantvel. Lids namerava da dojučerašnjeg mladog reprezentativca Engleske vrati u Premijer ligu ekspresno pošto je s Noričem ispao u Čempionšip pre nekoliko meseci. Iako mu je tržišna vrednost 20.000.000 evra, u Lidsu se nadaju da će Kantvela dobiti za nešto manje novca, pa se čak pominje da je na adresu čelnika Noriča stigla prva ponuda od 17.000.000 evra. Engleska štampa čak najavljuje da Kantvel neće biti u sastavu Noriča za gostovanje Bornmutu upravo zbog otvorenih pregovora sa Lidsom.

Kantvel je odigrao dva meča za Kanarince ove sezone u Čempionšipu, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Bijelsa ga vidi kao još jednu opciju u ofanzivnom delu.

Drugo ime na spisku želja je desnokrilni napadač Žirano Kerk iz Utrehta. Lids je u poodmakloj fazi pregovora sa Utrehtom i navodno namera je da se ovaj transfer zatvori najkasnije do vikenda. Lids je za Kerka spremio 12.000.000 evra, što bi trebalo da bude dovoljno da se holandski ofanzivac dovede na Eland Roud. Kerk je prošle sezone imao 11 golova i 12 asistencija u dresu Utrehta, a ovog leta pratio ga je duo Verona – Kaljari. Međutim, niko od njih nije bio spreman da plati više od 10.000.000 evra. Kerka karakterišu izuzetne trkačke sposobnosti, zbog čega nosi etiketu holandskog Juseina Bolta.

Na kraju stoji ime Ten Kopmejnersa. Kapiten AZ Alkmara bio bi ta defanzivna opcija koja nedostaje Marselu Bijelsi, s tim što i dalje klubovi nisu blizu dogovora oko obeštećenja. Lids ne bi išao s plaćanjem preko 20.000.000 evra, dok AZ traži gotovo 25.000.000 evra za svog kapitena. Pošto ima ugovor na još tri godine, AZ Alkmaru se ne žuri s prodajom. Kopmejners je dete AZ Alkmara i prošao je sve mlađe kategorije kluba, a od pre tri godine je standardni prvotimac. Kao takav zadužio je traku oko ruke. 

Podsetimo, Lids je ovog leta oborio klupski rekord za potpis Rodriga Morena, a doveo je još i Dijega Ljorentea iz Sosijedada pre nekoliko dana za 20.000.000 evra, zatim otkupio Eldera Kostu od Vulvsa za 17.000.000 i talentovanog golmana Ilana Melijea od Lorijana za 6.500.000 evra, te uzeo Robina Koha Frajburgu za 13.000.000 evra. 



tagovi

Tod KantvelŽirano KerkTen KopmejnersLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara