Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

LK: Srbi rešetaju, biće Piksi na slatkim mukama! Jović nastavio teror i obezbedio Violi evropsko proleće (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.10.22. | 20:41

Miloš Kerkez potpisao pobedu AZ Alkmara nad Vaduzom - 2:1

Do Mundijala u Kataru ostalo je manje od mesec dana, a srpski napadači su u strašnoj formi. Seju strah u Evropi! Teror mašina Aleksandar Mitrović maltretira odbrane na Ostrvu; Dušan Vlahović dolazi do izražaja i u totalnoj anarhiji kod Masimilijana Alegrija u Juventusu, pogađa i u Seriji A i u Ligi šampiona; a u pravi čas se probudio Luka Jović. Odabrao je perfektan trenutak da uđe u golgetersku formu, biće na slatkim mukama Dragan Stojković Piksi!

Zlopatio se Luka Jović posle prvenca za Fjorentinu na premijeri, promašio je penal protiv Juventusa i kada je počeo da pada u drugi plan kod Vinčenca Italijana, usledio je rafal. Počev od Hartsa. Rešeta Luka Jović, na poslednjih sedam utakmica čak pet puta je bio strelac, a listi žrtava posle Škota - spakovao im dva gola - i Intera pridodat je Bašakšehir. Bacio je Artemio Franki u trans, postigao je dva gola i obezbedio Fjorentini evropsko proleće u Ligi konferencije - 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Viola je kolo pre kraja grupne faze prebrinula brige, šesnaestinu finala ima u džepu, a mogla bi i do prve pozicije i preskakanja jedne stepenice u nokaut fazi. Baviće se u Firenci u poslednjem kolu matematikom, a pre toga imaju razloga da otvore šampanjac. Ponajviše zahvaljujući golgeterskom instinktu Luke Jovića. Peterac je njegovo carstvo.

Uspostavili su srpski napadač i Kristijan Kuame telepatsku vezu, ne mora reprezentativac Obale Slonovače ni da digne pogled, tačno zna gde će pronaći Luku Jovića. Od te konekcije živi Fjorentina, ona je podiže kada joj ponestane daha. Režirali su preokret, bacili u senku prvi gol Danijela Aleksića u grupnoj fazi - još četiri dao u kvalifikacijama za trećerangirano evropsko takmičenje - i poveli Fjorentinu ka nokaut fazi. 

Kod prvog je Kuame poslao oštru loptu po zemlji u peterac, a Jović je naleteo klizećim i zatresao mrežu. I kod drugog je napadač iz Obale Slonovače umešao prste, nije upisao asistenciju, ali je stavio golmana Bašakšehira na Tantalove muke. Odbitak je pokupio Luka Jović i glavom smetio loptu u mređu za treću vezanu pobedu u Ligi konferencije. Prvi od dva gola srpskog napadača pogledajte OVDE.

Ko želi do Miloša Kerkeza, neka požuri! Cena bi mogla da mu se vine u nebesa. Momak iz Vrbasa istakao se ove sezone briljantnim asistencijama na međunarodnoj sceni, privukao je pažnju brojnih evropskih klubova među kojima je i Lacio, a danas je i zatresao mrežu. Pogodio je protiv Vaduza i doprineo trijumfu AZ Alkmara i cementiranju prve pozicije - 2:1 (0:0). 

Prelako se Milan odrekao hitronogog momka iz Vrbasa, jednoga dana mogao bi gorko da se kaje zbog olakog puštanja reprezentativca Mađarske. Miloš Kerkez je u kvalifikacijama za Ligu konferencije upisao tri asistencije, još toliko i u grupnoj fazi, a protiv Vaduza stigao je prvenac u trećerangiranom evropskom takmičenju. Primio je loptu u zoni šuta, dao for i pustio korak, i odreagovao u maniru napadača. 

Miloš Kerkez načeo je Vaduz, a Miron van Brederode ga je dokusurio. Zatresao je mrežu na dodavanje Klasija i Vaduzu nije bilo spasa. Treći poraz nije izbegao, samo ga je ublažio.

Viljareal i Anderleht su ispustili pobede, dva puta su i Španci i Belgijanci vodili i na kraju uzeli samo bod. I dok Žutu podmornicu dekoncentracija u finišu meča sa Hapoel Ber Ševom neće skupo koštati (2:2), jer je pečatirala prvo mesto i direktan plasman u osminu finala Lige konferencije, klubu iz Brisela bi mogla da se obije o glavu.

Anderleht je i drugi put u grupi remizirao sa “fenjerašem” FCSB-om (2:2), i doveo je prolaz u pitanje. Koliko večeras bi mogao da bude prežaljen i završi evropsku odiseju ukoliko Silkeborg bude nadigrao Vest Hem. Kompanjo i Dava su poništili golove Veršerena i Vertongena, i sada Anderlehtu visi mač nad vratom.

LIGA KONFERENCIJE – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Grupa A

Fjorentina - Bašakšehir 2:1 (1:1)

/Jović 26, 62 - Aleksić 15/

21.00: (1,80) Harts (3,70) RFS (5,00)


Grupa B

Anderleht - FCSB 2:2 (1:0)

/Veršeren 38, Vertongen 75 - Kompanjo 60, Dava 82/

21.00: (1,45) Vest Hem (4,70) Silkeborg (8,00)


Grupa C

Viljareal - Hapoel Ber Ševa 2:2 (0:0)

/Čukvueze 57, Danžuma 70 - Hemed 48pen, Jezkel 79/

Austrija Beč - Leh 1:1 (0:0)

/Keles 70 - Išak 48/


Grupa D

Nica - Partizan 2:1 (1:0)

/Pepe 29, Lemina 77 - Gomeš 74/

Slovacko - Keln (prekinuto)


Grupa E

Vaduz - AZ Alkmar 1:2 (0:0)

/Hasler 77 - Kerkez 50, Van Brederode 75/

21.00: (2,05) Dnjepar 1 (3,50) Apolon Limasol (3,90)


Grupa F

21.00: (1,72) Molde (3,60) Jurgorden (5,10)

21.00: (6,25) Šamrok Rovers (3,80) Gent (1,65)


Grupa G

21.00: (6,50) Balkani (4,20) Slavija Prag (1,58)

21.00: (2,20) Sivas (3,25) Kluž (3,80)


Grupa H

21.00: (1,40) Bazel (4,90) Žalgiris (9,00)

21.00: (1,48) Slovan Bratislava (4,40) Pjunik (8,00)



tagovi

FCSBAnderlehtDanijel AleksićLuka JovićBašakšehirFjorentinaLiga konferencijeAZ AlkmarVaduzLehAustrija BečViljarealHapoel Ber Ševa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara