(©Reuters)
(©Reuters)

Loik Remi preti desetkovanom Bešiktašu, Galata ne odustaje od borbe za titulu

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.04.21. | 12:45

Šampionat Turske: Crni orlovi će protiv Rizea igrati bez nekoliko najboljih strelaca

Opasno se zaigrao Bešiktašt u finišu šampionske trke, pružio je Fenerbahčeu i Galatasaraju priliku da uhvate priključak. Da dođe do podgrevanja situacije zaslužni su isključivo Crni orlovi, koji su kiksirali tamo gde ne bi smeli i na taj način su učinili sebi medveđu uslugu.

U Turskoj nikada ništa nije rešeno, činilo se da će Bešiktaš umarširati u cilj, ali je od gotovog napravio veresiju i više nema pravo na proklizavanje. Ispucao je kredite, vezao je dva remija sa Ankaragudžuom i Sivasom i osvestio se. Trijumfom nad Kajzerijem u prošlom kolu odbio je nalet Fenerbahčea, koji mu je prišao na samo tri boda i diše mu za vratom.

Izabrane vesti

Pokazalo se da je svaki rival nagazna mina, a Bešiktaš putuje na gostovanje Rizeu desetkovan (19.30). Neće Sergen Jaldžin za ovaj meč imati na raspolaganju Vensana Abubakara, Čenka Tosuna, Ajdina Hasića i Oguzana Ozjakupa, a upitan je i nastup Kajla Larina. Ukoliko ni Kanađanin ne bude u stanju da zaigra, Jaldžinova navala biće neprepoznatljiva. Ostaće bez najboljih strelaca i njihovih zamena. Takođe, Valnetin Rozije i Necip Ujsal su suspendovani za meč sa Rizeom, pa trener Bašiktaša ima briga kao nikada do sada.

19.30: (4,70) Rize (3,60) Bešiktaš (1,78)

Neće zanimati crno-bele iz Istanbula način na koji će doći do trijumfa, već samo da se na Vodafon arenu vrate sa tri boda. Doveo je Bešiktaš sebe u nezavidnu situaciju, a domaćin će biti maksimalno nabrijan jer i dalje nije obezbedio opstanak.

"Igramo sa liderom lige, a Bešiktaš nije slučajno tu gde jeste. Na toj je poziciji jer igra zaista dobro. Čeka nas teška utakmica. Ali mi smo spremni. Izaći ćemo na teren sa namereom da pobedimo Bešiktaš. To ćemo i učiniti, i moći ćemo da se opustimo onda“, poručio je Loik Remi

Prošao je Galatasaraj kroz težak period, uspeo je da se izvuče, ali ne budu li Bešiktaš i Fenerbahče delili bodove i šakom i kapom, teško će sastav Fatiha Terima skočiti dalje od trećeg mesta. U sklopu 38. Kola turske Superlige, Galatasaraj dočekuje ekipu Konje (19.30).

19.30: (1,55) Galatasaraj (4,00) Konja (6,25)

Galatasaraj bi trijumfom izvršio pritisak na rivale sa Bosfora, a Fatih Terim ostao je uskraćen za usluge Radamela Falkaoa, koji je već neko vreme van stroja. Priključili su mu se i Deandre Jedlin i Henri Onjekuru, a Konja je u Istanbul doputovala bez nekoliko bitnih igrača. Defanzivci Nejc Skubič i Abdulkerim Bardakdži su susprendovani, a Marin Ančić, Deni Milošević, Alper Uludag i golman Eraj Birnidžan povređeni.

Utakmice Galatasaraj – Konja i Rize - Bešiktaš, kao i preostala tri meča 38. kola šampionata Turske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

BešiktašGalatasarajTurska 1Turska Super ligSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara