Marko Nikolić (©Shutterstock)
Marko Nikolić (©Shutterstock)

Lokosi jure het-trik, Dinamo sa novim trenerom

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 11:05

Tim Marka Nikolića vezao dve pobede, a mreža tima srpskog stručnjaka nije se zatresla već 360 minuta. Danas na RZD Areni stiže novi superligaš Himki. Moskovljani smenili Novikova i poslali na pozajmicu u Volfsburg Nemca Filipa

Vodeći tandem ruske Superlige, Spartak i Zenit, podelili su bodove u subotu na Otkritije Areni (1:1), a priliku da uhvati priključak za vrhom ima Lokomotiva. Vicešampion Rusije je imao loše period prošlog meseca. Odlazak Alekseja Mirančuka u Atalantu i teška povreda Dmitrija Barinova poremetila je tim Marka Nikolića, ali bude se Železničari.

Lokosi su vezali dva trijumfa minimalnim rezultatom, a prošle nedelje pao je CSKA u gradskom derbiju. Ekipa nekadašnjeg trenera Partizana na poslednje četri utakmcie nije primila gol u Premijer ligi Rusije. Danas (13.00) na RZD Arenu stiže Himki, novi superligaš koji je tek prošle nedelje stigao do prvog trijumfa u šampionatu, i to protiv moskovskog Dinama. Dolazak mladog stručnjaka Igora Čerevčenka, nekadašnjeg trener Arsenala iz Tule, razmrdao je tim iz Podmoskovlja, finalistu Kupa Rusije prošle sezone.

Izabrane vesti

Moskovljani su nedeljama pregovarali sa hrvatskim reprezentativcem Mariom Mandžukićem, ali očigledno da nema ništa od dolaska nekadašnjeg asa Bajerna, Atletika i Juventusa. Poslednja dva gola za Lokomotivu delo su Fjodora Smolova, povratnika u redove Moskovljana posle pozajmice u Selti. Do kraj prelaznog roka ostalo je još malo. Tim Marka Nikolića ima problema sa realizacijom. Pojačanje iz Bordoa, plaćen 5.500.000 evra, Fransoa Kamano, zasad nije opravdalo očekivanja.

Lokomotiva je protekle nedelje dovela ruskog reprezentativca Dalera Kuzjajeva, nekadašnjeg igrača Zenita. On je planirao da nastavi karijeru u inostranstvu, imao je ponude Krasnodara, Spartak, ali i da ostane u Sankt Peterburgu, ali se odličio da ode u redove vicešampiona Rusije. Ova dva tima igrala su prošlog mesea u šesnaestini finala Kupa Rusije i taj meč je Lokomotiva glatko dobila sa 3:0.

Derbi dana igra se u Moskvi. Dinamo dočekuje Krasnodar (19.00). Gosti su uspeli da eliminišu PAOK u plej-ofu i da se pridruže Lokomotivi i Zenitu u Ligi šampiona. Ekipa sa juga Rusije sigurno je umorna posle naporne utakmice protekle nedelje u Solunu. Domaćin igra loše u poslednje vreme, a posle poraza od Himkija (0:1) smenjen je trener Kiril Novikov.

Kao privremeno rešenje na klupi moskovskih Policajaca seo je Belorus Aleksandr Kulčij. Dinamo je napustio i prošle godine skupo plaćen Nemac Maksimiljan Filip. On je došao iz Borusije iz Dortmunda za 20.000.000 evra, a sada je otišao na pozajmicu u Volfsburg za 2.000.000. Mečevi ova dva tima ne obiluju golovima. Samo je jednom na poslednjih šest utakmica bilo 3+. Dinamo je ove sezone na svih devet utakmica u šampionatu odigrao 0-2 gola.

RUSIJA – 10. KOLO

Subota

Ufa - Rotor 0:0

Tambov - Arsenal Tula 1:1 (0:1)

/Čuperka 87pen - Kadiri Mohamed 43/

Ural - CSKA M. 0:2 (0:0)

/Zajnudtinov 52, Maradišvili 56/

Spartak M. - Zenit 1:1 (0:0)

/Pons 86 - Erokin 65/

Nedelja

13.00: (1,57) Lokomotiva M. (3,90) Himki (6,25)

15.30: (2,10) Rubin (3,20) Ahmat (3,80)

15.30: (2,80) Soči (2,85) Rostov (2,90)

19.00: (2,85) Dinamo M. (3,10) Krasnodar (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko NikolićLokomortiva Moskvaruska premijer ligaRostovDinamo MoskvaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara