Nikolić ostao bez top pojačanja: Rusi hteli da prevare Mandžukića

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.09.20. | 10:17

Bivši reprezentativac Hrvatske automatski prekinuo pregovore

Sve je bilo spremno u redovima moskovske Lokomotive za promaciju Marija Mandžukića. Srpski stručnjak Marko Nikolić se nadao da će dobiti top pojačanje, sa kojim će biti još konkurentniji u borbi za vrh ruskog fudbala. Bivši član Juventusa je čak dogovorio lične uslove sa velikanom iz Moskve. Trebalo je da dobije tri miliona evra na ruke, plus dvogodišnji ugovor koji mu je garantovao još 4,8 miliona evra.

Međutim, tokom poslednjeg čina pregovora administrativci Lokomotive pokušali su da jeftino prevare Marija Mandžukića. I grdno su pogrešili. To je otkrio ruski novinar Nobel Arustajman.

Izabrane vesti

“Mandžukić je sve dogovorio sa Lokomotivom, pa i godišnju platu od 2,4 miliona evra. Međutim, kada je stigao na potpis ugovora njegov advokat je otkrio klauzulu koja je upropastila posao. Lokomotiva je, naime, u ugovoru napisala da će se Mandžukićeva plata računati po fiksnom kursu od 75 rubalja za jedan evro. Mandžukić je automatski prekinuo pregovore, besan zbog ovakvog pokušaja prevare”, napisao je poznati novinari.

Ruski klubovi često posežu za ovakvim ili sličnim maneverima. Rublja je sklona devalviranju, pa je Lokomotiva iz Moskve želela da se zaštiti. Fiksiran je kurs od 75 rublja za jedan evro. Problem je što Mandužkiću to ranije niko nije rekao, a trenutno se u Rusiji jedan euro menja za 94 rublja. Dakle, Mandužkić bi dobio mnogo manje od 2,4 miliona evra godišnje. 


tagovi

Mario MandžukićMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara