Arne Slot (©Reuters)
Arne Slot (©Reuters)

London zatečen: Slot odjavio Totenhem, želi da gradi dinastiju sa Fajenordom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 11:14

Holanđanin u poslednji čas odbio ponudu Pevaca

Izgledalo je da je sve gotovo, da će Arne Slot i zvanično postati novi trener Totenhema. Međuti, sve se izjalovilo posle sastanka sa čelnicima novog šampiona Eredivizije u sredu, pa će, kako javlja Dejli mejl, Slot ostati u Fajenordu. Ovo će biti veliki udarac za Pevce koji nemaju trenera još od marta kada je otkaz dobio Antonio Konte.

Slot je bio tražena roba s obzirom na uspehe koje je ostvario u Holandiji. Najbliži da ga dovede bio je Totenhem, u Roterdamu su tražili čak 20.000.000 evra što je bila samo jedna od prepreka za dolazak mladog trenera.

Izabrane vesti

Bivši strateg AZ Alkmara izrazio je nameru da ostane i proba da napravi dinastiju koja može da parira Ajaksu i PSV-u.

Čuo sam dosta glasina o interesovanju drugih klubova za mene. Iako sam sam zahvalan, moja želja je da ostanem u Fajenordu i nastavim da radim na projektu koji smo započeli prošle godine“ , rekao je Slot.

Sastanak u sredu sa čelnicima kluba sa De Kajpa očigledno je dobro prošao, pa 44-godišnji strateg ne razmišlja o odlasku.

Jučerašnji sastanak je bio isključivo o produžetku ugovora. Svi razgovori sa klubom su se odnosili na to. Radujem se sledećoj sezoni sa Fajenordom“.

Odluka Arne Slota iznenađenje je za ceo fudbalski svet. Već je bio viđen kao novi trener Totenhema, Danijel Levi je bio uveren da je Holanđanin pravi izbor. Sve je izgledalo još jasnije kada je Slot za ESPN rekao da je njegov odlazak možda najbolje rešenje za sve strane.

Svima treba da bude jasno pod hitno. Odbio sam Lids na zimu i sada ostajem ili odlazim. Moj odlazak može biti i dobar za Fajenord, ali ako ne nađem klub iz snova onda ću ostati. U fudbalu je sasvim normalno da razgovarate sa drugim klubovima, ne kažem da to radim sada, ali nije zabranjeno” , izjavio je tada Slot.

Talentovani trener dve godine vodi Fajenord, prošle sezone je izborio treće mesto u Erediviziji i finale Lige konferencije u kojem je poražen od Rome. Ove sezone zabeležio je najveće uspehe u karijeri. Dominantno je obezbedio titulu u Holandiji, ima čak 10 bodova više od drugoplasiranog PSV-a. Išlo je dobro Fajenordu i u Ligi Evrope, Slotovu četu opet je zaustavila Roma, ovog puta u četvrtfinalu.

Totenhemu ostaje da traži novog kandidata, najviše se u Engleskoj licitira sa imenima Julijana Nagelsmana i Rubena Amorima. Nemački stručnjak je bez kluba od marta i za njegov potpis se očekuje velika borba s obzirom da je jedan od najtalentovanijih trenera u Evropi.

Pevci se raspituju i za veliki broj mladih trenera, pa se pored imena bivšeg trenera Bajerna i sadašnjeg šefa stručnog štaba lisabonskog Sportinga stihijski spominju Ćabi Alonso i Vensan Kompani.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Arne Slot

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara