Sergej Milinković Savić (©AFP)
Sergej Milinković Savić (©AFP)

Lotito jasan: Sergej nema cenu, može da ode samo uz ponudu od Top 5 klubova na planeti

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 06:35

Prvi čovek Lacija želi da zadrži srpskog vezistu

Posle gola kojim je Laciju doneo Ligu Evrope i kraja sezone jedna od vodećih tema italijanskog fudbala jeste da li je Sergej Milinković Savić odigrao poslednju utakmicu u nebeskoplavom dresu?

Nedeljama, pa čak i mesecima kruže nove spekulacije o budućnosti srpskog veziste za koga je Klaudio Lotito odbio 140.000.000 evra, pominju se Juventus, Milan, Mančester junajted i još neki evropski giganti, dok njegov agent Mateja Kežman demantuje sve priče.

Izabrane vesti

O mogućnosti da jedan od najboljih srpskih fudbalera zaista napusti Lacio ponovo je govorio prvi čovek kluba. Sada sa jasnom porukom da to može da se dogodi samo u izuzetnim uslovima...

“Sergej je želja svih klubova. On nema cenu“, poručio je Lotito i dodao:

“Cenu određuju samo oni koji stavljaju nešto na prodaju. A ja nisam stavio Sergeja u izlog. O njegovom odlasku razgovaraćemo samo pod uslovom da stigne ponuda koja zadovoljava njegove profesionalne i finansijske, kao i naše ekonomske zahteve. Da budem jasan, otići će samo pod uslovom da dobijemo ponudu klubova koji su među Top 5 na planeti. Čak ni tada nećemo odmah da ga prodamo, jer moramo prvo da se uverimo da nećemo da napravimo nešto loše Sergeju, jer on to ne zaslužuje“.

Lacio je sezonu završio u zoni Lige Evrope posle solidnih izdanja, a šta to znači za Mauricija Serija o čijoj budućnosti se govorilo već nekoliko puta?

“Sarijev i moj odnos je oduvek bio jak, pun međusobnog poštovanja. Verujem da je on veliki profesionalac, neko ko živi za fudbal. Iz onoga što mi je rekao, srećan je u Laciju jer radi na mestu gde se razmišlja samo o fudbalu. Da li će ostati? Ako vredi, ostaće“.

Još jedan od onih koji bi mogli da napuste Olimpiko tokom leta je Frančesko Aćerbi...

“Frančesko ima ugovor sa Laciom. Napravićemo procenu situacije, stanja na tržištu, šta nam je potrebno, kakva su očekivanja i zahtevi igrača i drugih klubova“.


tagovi

Sergej Milinković SavićLetnji prelazni rok 2022LacioKlaudio LotitoMauricio SariFrančesko Aćerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara