Kuluševski (levo) i Lovato (desno) (Foto: AFP)
Kuluševski (levo) i Lovato (desno) (Foto: AFP)

Lovato na ceni: Roma već spremila novac, Milan prvo mora da reši pitanje Tomorijevog ostanka

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 13:14

Rosoneri će prvo pokušati da kod Čelsija spuste cenu za engleskog defanzivca

Vodiće Milan i Roma do kraja sezone bitku za mesto u Ligi šampiona naredne godine, a vodiće je i po okončanju prvenstva - na transfer tržištu. Naime, kako piše Gazeta delo sport, dva kluba naciljala su istu metu za letnji prelazni rok – Matea Lovata.

Italijanski defanzivac se ove sezone u potpunosti afirmisao u dresu Verone. Za tim Ivana Jurića 21-godišnji fudbaler je odigrao 20 utakmica i za praktično polusezonu privukao pažnju velikog broja velikih italijanskih klubova. Kao najzainteresovaniji među njima istakli su se Milan i Roma.

Izabrane vesti

Štaviše, prema informacijama milanskog lista, Đalorosi su za 21-godišnjeg defanzivca već poslali prvu ponudu na adresu Verone vrednu 13.000.000 evra. Rosoneri s druge strane još uvek nisu pokrenuli pregovore sa štoperom žuto-plavih, jer im je prioritet da boravak Fikaja Tomorija na San Siru učine stalnim.

Da bi se to dogodilo, Milan će na kraju sezone pokušati da obori cenu od 28.000.000 evra, koliko Čelsi traži za slobodu 23-godišnjeg Engleza. Ukoliko u tome ne uspe, milanski tim će krenuti po Lovata, zbog čega ga i dalje drži na oku. Ali, neće ni u slučaju da krenu po Matea proći mnogo jeftinije, jer su italijanski mediji zimus pisali da je Verona na njega nakačila etiketu na 20.000.000 evra.

Verona će na Lovatu u svakom slučaju višestruko zaraditi, pošto ga je u januaru 2020. godine Padovi platila 1.000.000 evra.


tagovi

VeronaMilanRomaMateo Lovatoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara