Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Lozničani pobedili koronu, Grafičar u naletu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 09:01

Trojica fudbalera novog prvoligaša preležali bolest. Van tima je teško povređeni Milovan Filipović. Beograđani imaju sedam bodova u poslednja tri kola

Jagodina je razbila Radnički iz Pirota sa 4:0 u prvom meču 15. kola Prve lige Srbije, a danas su na programu tri utakmice drugoligaškog karavana u istom terminu od 13 časova.

Loznica je u prethodnom periodu imala problem sa zaraženim igračima. Trojica su bila pozitivna na virus korona – Nikola Milenković, Đorđe Belić i Njegoš Janjušević. Dobra vest pre dolazak Borca je da su sva trojica bila negativna na novom testu i da su u konkurenciji za tim. Videćemo da li će trener domaćeg tima Dragan Mićić da ubaci u vatru ove igrače. Čačani su u očajnoj formi. Vezali su tri poraza, od toga dva na svom terenu kraj Morave. Pre dve nedelje je tada fenjeraš Dinamo iz Vranja iznenadio Borac u Čačku, slavio je sa 1:0.

Izabrane vesti

Loznica će duže vreme da bude pomoći Milovana Filipovića. On je prošle nedelje na meču protiv Žarkova zadobio trostruki prelom noge i čeka ga operacije i odsustvo od nekoliko meseci. Prošle sezone ova dva tima igrala su u trećeligaškoj konkurenciji, u Srpskoj ligi Zapad. U Čačku je domaćin slavio sa 2:0, dok se revanš na Lagatoru nije igrao zbog prekida sezone usled pandemije virusa korona.

Grafičar je u naletu. Četa Radomira Kokovića je osvojila sedam bodova u prethodna ti kola i zaostaje samo tri boda za drugoplasiranim Kabelom. Lider Radnički iz Kragujevca je odmakao i korača ka eliti. Beograđani nisu primili gol na poslednje dve utakmcie, a danas gostuju Dubočici u Leskovcu. Ekipa sa juga Srbije je loše počela sezonu, ali dolaskom Saše Mrkića na kormilo igra bolje. Leskovčani su odigrali šest utakmica na svom terenu ove sezon i nijednom nisu poraženi. Imaju dve pobede i četiri remija. Za 540 minuta kod kuće Dubočica je primila samo četiri pogotka, pa neće biti lako prošlosezonskom najboljem timu u Prvoj lig Srbije.

Železničar je osvojio samo dva boda u prethodnih šest kola. U Pančevo stiže IMT, koji je lošu seriju prekinuo prošle nedelje pobedom protv Jagodine na Novom Beogradu.

PRVA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak

Jagodina – Radnički Pirot 4:0 (2:0)

/Divac 29, Stojković 45p, Petrović 75, Ristić 79/

Subota

13.00: (3,60) Dubočica (3,20) Grafičar (2,05)

13.00: (3,15) Loznica (3,05) Borac 1926 (2,30)

13.00: (5,00) Železničar P. (3,40) IMT (1,70)

Nedelja

13.00: Budućnost D. - Kabel

13.00: Kolubara - Žarkovo

13.00: Sloga - Radnički SM

13.00: Trajal - Radnički 1923

Ponedeljak

13.00: Zemun – Dinamo V.

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeGrafičarBoracLoznicaDubočicaŽelezničar PančevoIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara