Prats proslavlja gol (©Reuters)
Prats proslavlja gol (©Reuters)

Ludi san o dva trofeja bolno raspršen na Balearima: Majorka za 15 minuta pregazila Đironu

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 21:32

Hit sezone u Primeri završio takmičenje u Kupu Kralja – 3:2

Hit sezone u Španiji doživeo je krah na Balearima. Đirona još od septembra nije znala za poraz, kada je izgubila od Real Madrida u Primeri, a večeras je Majorka protiv nje u prvom poluvremenu izgledala baš kao da je Real.

U utakmici Kupa Kralja Majorka je razbila sve lude snove Đirone da može do dva trofeja, tako što je eliminisala sa 3:2 i to rešivši meč u prvih 45 minuta. Dobro, za klub kao što je Đirona svaki pehar je kao suvo blago, dupla kruna deluje kao čista iluzija, ali ako je nešto pozitivno iz ovog poraza je da će sada moći da se potpuno fokusira na prvenstvo, gde se i dalje trka sa Realom za prvo mesto.

Izabrane vesti

Oba tima su izašla na teren u šarenim sastavima. Majorka je bila bez Predraga Rajkovića na golu, nije bio srpski golman ni u protokolu, dok je Matija Nastasić meč gledao sa klupe do 72. minuta, kada je domaći tim morao da pojačava odbranu zbog igrača manje. Nije bilo u sastavu ni Dardera, Samu Koste… Na drugoj strani, Đirona je krenula bez Gazanige, Kouta, kao ni prvog strelca lige Dovbika, koji je na poluvremenu ušao u igru.

Ključni period utakmice je bilo 15 minuta sredinom prvog poluvremena, od 21. do 36. kada je Majorka postigla sva tri gola. Prvi je došao kao rezultat kontre, u kojoj je Rodrigez pretrčao pola terena i kao na tacni uposlio Larina, kojem nije bilo teško da pošalje fudbal u mrežu.

Spektakularan je bio drugi gol domaćih, u režiji Abdona Pratsa. Taman kada se činilo da je dobra akcija, obećavajući napad Majorke propao, da su domaći prekombinovali, “devetka” crvenih je odapela strelu sa distance i pogodila tamo gde golman nikako nije mogao da dohvati.

Na koncu, treći gol Majorke je pao iz penala, a Prats je bio precizan i sa 11 metara za velikih 3:0.

Znalo se da će nastavak doneti drugačiju utakmicu, da ponos Đirone neće dozvoliti da ispadne bez ispaljenog metka. Trener Mičel je poslao na teren tešku artiljeriju, međutim, bilo je kasno. Sve što su crveno-beli uspeli da urade je da smanje na 3:1 iz penala, kod kojeg su stekli i igrača više zbog isključenja Rajla.

Očekivano, Majorka se posle toga zatvorila, na teren je ušao i Matija Nastasić umesto špica Kajla Larina, a totalna ofanziva Đirone, koja je imala posed lopte od 85 odsto, dala je rezultat tek dva minuta pre kraja utakmice, kada je Savio smanjio na 3:2.

Pored Majorke u polufinale Kupa Kralja plasirao se još Sosijedad, a žreb za parove će se održati 26. januara.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - ČETVRTFINALE

Utorak

Selta - Real Sosijedad 1:2 (0:1)

/De la Tore 90+2 - Ojarzabal 2, Beker 66/

Sreda

Majorka - Đirona 3:2 (3:0)

/Larin 21, Prats 28, 35p - Stuani 68p, Savio 96/

Bilbao - Barselona U TOKU

Četvrtak

21.00: (1,62) Atletiko Madrid (3,80) Sevilja (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ĐironaMajorkaPredrag RajkovićMatija NastasićKup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara