Pavlidis postiže gol (AFP)
Pavlidis postiže gol (AFP)

Ludilo u Holandiji kakvo nije viđeno preko 30 godina: Deset golova, dva het-trika i rat grčkih haubica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 23:53

Na kraju 5:5 u okršaju AZ Alkmara i Utrehta uz po tri gola Vangelisa Pavlidisa na jednoj i isto toliko pogodaka Anastasiosa Duvikasa

Ne dešava se svaki dan da vidimo pet pogodaka na jednoj utakmici, naročito ne u ligama koje slove za deset najboljih u Evropi. Pre nekih 13 godina recimo , PSV je deklasirao Fajenord sa 10:0, ali utakmica u kojoj su oba rivala postigla po pet golova u holandskoj eliti nije se dogodila od 1991. godine i duela RKC Valvajka i Tventea završenog 6:6.

Večeras su za osveženje holandske fudbalske istorijije uglavnom bili zaduženi Grci. Vangelos Pavlidis postigao je het-trik za AZ Alkmar, njegov zemljak Anastasios Duvikas odgovorio istom merom u dresu utrehta, a rat grčkih haubica, odnosno AZ-a i Utrehta završen je "miroljubivo", rezultatom 5:5.

Izabrane vesti

A u tom nadigravanju fubdalera iz Helade, ipak je jači utisak ostavio Duvikas. Osim het-trika, namestio je golove Virgeveru i Van den Štreku (pogodak za 5:5) što znači da je zaslužan za sve golove svog tima u Alkmaru. Pritom mu je jedan pogodak poništen. Ne samo da je postao najbolji strelac Eredivizije sa 10 pogodaka, već se zavredio i epitet prvog čoveka od sezone 1986/87 i Erika Vilartsa sa najmanje dva het-trika za Utreht u istoj takmičarskoj godini.

Pogocima u 12. i 16. minutu Duvikas je blickrigovao domaćina koji ipak nije ostao nedorečeno. Od 20. do 34. minuta - potpuni preokret. Prvo gol Dekera, a zatim još dva u režiji Pavlidisa koji je najavio zemljaku da nije sam na AFAS stadionu. Virgever je par minuta pre odlaska na odmor poravnao rezultat, a na novi kontingent lopti u mrežama oba tima čekalo se do sredine drugog poluvremena.

Duvikasova maestralna reakcija na ivici peterca za 4:3, pa još jedan preokret AZ-a, sličan onom iz prvog dela. De Vit i Pavlidis razgalili su domaću publiku, dozvolili joj da poveruje da će ceo plen ostati u Alkmaru, da će njihov voljeni klub prenoćiti na liderskoj poziciji na tabeli, ali borbeni Utraht i njegovi fudbaleri imali su drugačiji plan. Desetak i kusur minuta pre kraja, majsorsko proigravanje Duvikasa, pa hrabra reakcija glavom Van Den Štreka. Da lopta nije ušla u mrežu sudija bi gotovo izvesno svirao penal zbog izuzetno neoprezne reakcije golmana Metjua Rajana koji je prošao bez kartona, a deluje da je zaslužio isključenje.

Sve u svemu luda fudbalska predstava na zapadu Holandije...



tagovi

UtrehtAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara